Det regnede heftigt over den østlige del af landet, men de kraftigste byger tog en kurs uden om Danmark, lyder det fra DMI.

DMI havde tirsdag varslet risiko for skybrud i de fleste steder af landet, men det blev ikke så slemt som frygtet.

Sådan lyder status fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) efter en tirsdag aften, der især blev en våd fornøjelse i den østlige del af landet.

Læs også:

»Overordnet set tror jeg, at vi må sige, at man slap nådigt de fleste steder. Der kom regn rundt omkring, og lokalt kan der godt være tale om skybrud, eksempelvis på Møn, Sydsjælland, den sydøstlige del af Fyn og nogle steder på Falster. Hvis ikke det lige akkurat var skybrud, det vil sige 15 millimeter på en halv time, så var det i hvert fald meget tæt på,« siger vagthavende meteorolog Lars Henriksen, DMI.

Regnvejret viste sig at tage en lidt mere østlig retning end ventet.

»Det heldige var, at de kraftigste regn- og tordenbyger lige præcist trak øst om Sjælland og op over Skåne, og derfor slap vi relativt nådigt i denne omgang,« siger Lars Henriksen.

Læs også:

Regnvejret blev ledsaget af bulder og brag, og DMI har registreret 152 lynnedslag.

Tre bygninger blev ramt af lynnedslag, som udløste brande. Ingen personer kom dog noget til. Et lynnedslag antændte taget på en landejendom nær Svendborg kort før klokken 19, og klokken 21 var det en beboelsesejendom i Istedgade i København, som blev ramt af et lyn. Lidt senere blev en villa på Amager ramt af et lynnedslag.

Læs også:

Hos Falck har man heller ikke haft specielt travlt på grund af regnvejret. Otte assistancer til vandskader var, hvad det blev til tirsdag aften, oplyser vagthavende hos Falck.

Mens tirsdag blev en lummervarm affære, er der noget køligere temperaturer i vente onsdag.

»Onsdag får vi 17-22 grader, og vi venter en del sol, men en enkelt byge kan ikke udelukkes,« siger Lars Henriksen.

Ifølge DMIs progonoser kommer sommeren dog igen allerede torsdag og fredag, hvor den østlige del af landet kan forvente op imod 27-28 grader og masser af sol.

Vi vil gerne se, hvordan det voldsomme regnvejr ser ud, hvor du er.  Så tag et billede eller film en lille bid med din mobil og send dem til 1929@bt.dk