ARKIVFOTO. Lars Løkke Rasmussen kræver forklaring fra Mogens Lykketoft. (Foto: Keld Navntoft/Scanpix 2010)
ARKIVFOTO. Lars Løkke Rasmussen kræver forklaring fra Mogens Lykketoft. (Foto: Keld Navntoft/Scanpix 2010) Foto: Keld Navntoft

Lars Løkke Rasmussen opfordrer Mogens Lykketoft til at forklare sig, efter han har svinet både Danmarks tidligere og nuværende statsminister til.

'En lille svindler'. 'Talent- og profilløs'. De to ting må henholdsvis Lars Løkke Rasmussen og Helle Thorning-Schmidt se sig beskyldt for af Mogens Lykketoft.

Den nuværende formand for FN's generalforsamling sagde ordene i en tale i forbindelse med sin 70-års fødselsdag. Men siden talen mandag aften så offentlighedens lys, har Mogens Lykketoft ikke forklaret sine udsagn.

USA SPECIAL

Heller ikke efter han har fået hård kritik fra både sine tidligere partikammerater i Socialdemokratiet og fra oppisitionspartierne.

Derfor opfordrer Lars Løkke Rasmussen nu Mogens Lykketoft til at stå frem og forklare sig. Især efter Mogens Lykketoft bliver lykønsket på sin Facebook-væg for sine udtalelser.

»Netop den attitude legitimerer nu, at der på hans Facebook-side skrives den ene injurierende kommentar efter den anden, som kunne holde den halve advokatstand i beskæftigelse, hvis ellers jeg tog det alvorligt,« skriver Danmarks statisminister på sin Facebook-side og fortsætter:

»Det er - undskyld mig - for sølle. Forklar dig, forsvar dig, men lad være med at gemme dig. Det er på ingen måder værdigt.«

Lars Løkke Rasmussen skriver ydeligere i sit Facebook-indlæg, at han selv har taget kontakt til Mogens Lykketoft. Men her kunne han hverken få udtalelserne be- eller afkræftet.

soslyk

Mogens Lykketoft tager det dog selv stille og roligt. Tidligere tirsdag var han på Facebook for at fortælle, han ikke har mere at sige i denne sag.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.