BTs læsere rasede, da Leonardo Ronald Satria blev smidt ud af Danmark efter 12 år. Han kan flydende dansk, er veluddannet, har fuldtidsarbejde og betaler topskat. Alligevel var dommen klar, da Leonardo Satria søgte om forlængelse af sit greencard og permanent opholdstilladelse: Han skulle ud.

Men Leonardo Satria nægtede at acceptere sin udsmidning og anskaffede sig en advokat, fik oprettet en sympatigruppe på Facebook og gik til medierne. Og torsdag kom beskeden, som Leonardo Satria har drømt om og sukket efter lige siden, han søgte om at få lov at blive i Danmark for to år siden.

»Jeg var på arbejde, da jeg fik en sms om, at jeg havde fået mail i min e-boks. Jeg ikke havde mit nem-id med mig, så jeg skyndte mig hjem og åbnede computeren. Jeg var helt nervøs. ’Du har fået permanent ophold i Danmark’, stod der. Og så jublede jeg,« siger Leonardo Satria til BT.

Læs også:

Han er »lykkelig, lettet og rigtig glad« over en fremtid i Danmark på ubestemt tid efter to års uvished.

»Jeg føler mig fri. Jeg har nået mit mål, og endelig behøver jeg ikke bekymre mig,« siger Leonardo Satria. Efter at have boet til leje i 12 år er han nu klar til at investere i en lejlighed i Danmark.

Allerede en uge efter Leonardo Satrias historie første gang blev omtalt i BT, modtog han en ny melding fra STAR, Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering. Hans greencard og dermed hans tilladelse til at arbejde var blevet forlænget.

STAR oplyste dengang til BT, at man efter en fornyet gennemgang af sagen havde »konstateret en beklagelig fejl i sagsbehandlingen«. Og det nye greencard åbnede døren for en ny behandling af ansøgningen om permanent opholdstilladelse.

Udlændingestyrelsen oplyser fredag til BT, at man har revurderet og godkendt Leonardo Satrias ansøgning, da han nu havde et gældende greencard.

Læs også:

Leonardo Satria er overbevist om, at medieomtalen af hans sag er skyld i en lynhurtig revurdering.

»Fra BT kom med sin første artikel og til jeg får min permanente opholdstilladelse, går der ingen tid. Det er helt surrealistisk. Først tog det to år, og nu kun to uger,« siger han.

Leonardo Satria har selv hyret og betalt for en advokat til at håndtere hans sag, og hun er også overbevist om, at medierne har gjort en stor forskel.

»Det er tankevækkende, at det kun tog to uger, da vi begyndte at råbe op. Det er mediernes interesse, der har været grund til, at det er sket så hurtigt,« siger Birgitte Vessel Knaack, advokat hos Råd til Advokat.

Hun er »vældig godt tilfreds med resultatet« og fastholder, at Leonardo Satria fra starten skulle have haft godkendelse på sine ansøgninger. Hun er i dag rystet over forløbet, der uden en klage over de første afgørelser havde smidt Leonardo Satria ud af Danmark på forkert grundlag.

»Alene det, at man har behov for at hyre en advokat for at være i kontakt med en offentlig myndighed. At man som borger i Danmark skal have juridisk hjælp for at forsvare sig. Det er beskæmmende,« siger Birgitte Vessel Knaack.

Hun håber, at begge styrelser vil se deres procedurer igennem, så andre ansøgere ikke bliver udvist på forkert grundlag.

Leonardo Satria vil inden for de næste tre uger modtage et opholdskort med posten. Kortet giver ham ret til at være i Danmark for evigt, så længe han bor fast i landet.