I Smilets By Aarhus kan selv breve fra kommunen få smilet frem. 

10. april kunne Aarhus Stiftstidende således fortælle, hvordan 103-årige Aase Skov Sørensen var blevet indkaldt til sprogtest hos kommunen.

Noget som kommunen efterfølgende beklagede, idet man på grund af hendes CPR-nummer, havde forvekslet hende med en tre-årig. Nu viser det sig, at kommunen - selv efter familien i sarkastiske vendinger kontaktede kommunen om miseren - valgte at fastholde kravet. 

I en mail til kommunen den 6. april, svarede familien blandt andet: 

- Familien Sørensen takker for tilbuddet om sprogvurdering af Aase Marie Skov Sørensen. Vi synes nu, at hendes sprog er udmærket, så vi tillader os at takke nej. Vi har bemærket brevets dato, den 1. april. Dog kan vi ikke udelukke, at I måske mener det alvorligt. I tilbageholder vel ikke alderspensionen?
 
Så skulle man måske tro, at Aarhus Kommune opdagede fejlen, men nej. Da familien i dag åbnede 103-årige Aases postkasse, lå der så et nyt og ganske overraskende brev fra kommunen, som blev afsendt 7. april, hvor der bl.a. står:
 
- Vi fastholder, at Aase skal sprogvurderes. Vi er forpligtede til at informere jer om konsekvenserne ved ikke at lade jeres barn deltage i sprogvurdering; og konsekvensen er fratagelse af børneydelse. 

Mens kommunen for længst har opdaget fejlen, undrer familiens sig alligevel en smule over, at deres brev tilsyneladende ikke rigtig er blevet læst.  
 
- Ved første øjekast troede vi, at kommunen gik med på spøgen i vort første brev. Vi må nok snarere erkende, at kommunen højst har læst et par linjer af vort brev, lyder det fra Aases svigersøn Holger Villumsen i en mail til Aarhus Stiftstidende. 

Familien har nu sendt endnu en mail til kommunen, hvor man opfordrer til at kommunens sprogtest med fordel omfatter kommunens egne ansatte, sådan at de lærer at læse breve fra borgerne. 

Det har mandag eftermiddag ikke været muligt for BT at få en kommentar fra Aarhus Kommunes børn- og ungeafdeling. 

Den kommunale chef på området Pauli Johansen beklager dog overfor Jyllands-Posten episoden.

- Det er gået lidt for hurtigt, og medarbejderen skulle nok have slået lidt mere end bare autopiloten til, udtaler han.