Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Moss Copenhagen vil tilbage til rødderne, lyder det i en pressemeddelelse.

Tøjkæden fortæller, at de netop er blevet erklæret konkurs, men fortsætter i en ny konstruktion og med en ny ledelse.

Årsagen er primært, ifølge den nye administrerende direktør Anders Freund, at Moss Copenhagen tidligere har fokuseret for meget på projekter, der intet havde med kerneforretningen at gøre.

»Det har skabt et stort underskud, selv om både de 12 butikker og den nye wholesale-forretning kører glimrende,« lyder det.

Moss Copenhagen har tidligere åbnet en herretøjsbutik og cafeen 'Moss Eat'.

»Vi har fuldt fokus på at hente det tabte hjem - ordentlighed er en kerneværdi for os i den nye ledelse,« siger han og fortæller, at ingen af de 125 ansatte skal være bange for en fyreseddel.

Ingen vil blive afskediget på grund af rekonstruktionen.

»Vi vil tilbage til rødderne, hvor vi fokuserer på det, vi er rigtigt gode til: Modetøj til piger,« siger Anders Freund.

Moss Copenhagen skabte overskifter sommeren sidste år, da det kom frem, at flere af de primært unge medarbejdere arbejdede under usle forhold med stress, såkaldte ’interesse-timer’ uden løn og fyringer sent om aftenen, afslørede DRs forbrugerprogram ’Kontant’.

»Jeg blev nødt til at sygemelde mig med stress. Kvart i 12 om aftenen blev jeg fyret,« fortalte en tidligere ansat i programmet.

»Da jeg blev sygemeldt fik jeg at vide, at de havde en detektiv på mig, der kunne bevise, at jeg ikke var syg,« lød det fra en anden, mens en tredje fortalte, at det blev forventet, at de ansatte mødte før på arbejde, men ikke fik løn for de ekstra timer.

Fagforeningen HK Handel bekræftede, at den førte sager mod tøjfirmaet, mens daværende administrerende direktør i Moss Copenhagen, Jens Geppel, gik ud og undskyldte:

»Det er ikke i orden. Vi accepterer de ting og anerkender de ting, som har været sket. Det her, det er en ny virksomhed, som jo indenfor en meget, meget kort årrække har 12 butikker i dag og over 100 ansatte, som i øvrigt er glade for at være der. Igen, selvfølgelig skal man opføre sig ordentligt og professionelt,« sagde han til DR.

 

Andre læser også