Erhvervsmanden Jesper ‘Kasi’ Nielsen forbereder en ny kamp mod Skat og vil alliere sig med Brøndby-koryfæ

Når den omdiskuterede erhvervsmand Jesper ‘Kasi’ Nielsen til efteråret igen går i krig mod Skat vil han indkalde Brøndby-koryfæet Per Bjerregaard som vidne. Det kan BT i dag fortælle.

»Jeg har været vidne til den største farce af en retssag, verden nogensinde har set,« siger 47-årige Jesper Nielsen til BT og henviser til nederlaget i Landsskatteretten tidligere i år.

I dag står han stadig klippefast på sin uskyld i den opsigtsvækkende skattesag, som handler om, hvorvidt millionsponsorater i fodboldklubben Brøndby IF og den nu lukkede håndboldklub AG København var forretning, som Jesper Nielsen mener, eller ej. Det var ikke forretning, lyder det fra Skat, som mener, at sponsoraterne reelt handlede om hans private hobby, hvorfor sponsor-millionerne skulle have været beskattet med 42 pct.

Det er det spørgsmål, som den tidligere, mangeårige formand for Brøndby IF Per Bjerregaard og klubbens tidligere administrerende direktør Ole Palmå skal være med til at kaste lys over.

Skal støtte Kasis udlægning

For de forhenværende og helt centrale Brøndby-bosser vil, ifølge Jesper Nielsen, kunne bekræfte erhvervsmandens udlægning.

»De skal fortælle, hvad baggrunden var for, at vi tegnede det sponsorat. Hvad var det, Kasi Group (Jesper Nielsens daværende firma, red.) skulle have ud af sponsoratet,« siger Jesper Nielsen, der selv mener, at svaret på hans eget spørgsmål ligger lige for: Det handlede om forretning.

Den 272 mio. kr. store skattesag begyndte i 2011 og udviklede sig dramatisk i 2012, hvor Skat indefrøs næsten hele erhvervsmandens formue, hvorefter håndboldklubben AG København, som Jesper Nielsen var medejer af, gik konkurs.

Jesper Nielsen vil indkalde tidligere bestyrelsesformand i fodboldklubben Brøndby som vidne i skattesagen. Arkivfoto: Martin Sylvest Andersen.
Jesper Nielsen vil indkalde tidligere bestyrelsesformand i fodboldklubben Brøndby som vidne i skattesagen. Arkivfoto: Martin Sylvest Andersen. Foto: Martin Sylvest Andersen
Vis mere

Siden truede Skat med at gå efter ‘Kasis’ mor og søster, hvis han ikke gjorde, som Skat forlangte. I 2013 fik Jesper Nielsen så oprejsning, da han fik en undskyldning af Skat, der bl.a. kaldte myndighedens egen ageren ‘ulovlig’ og ‘helt utilstedelig.’ Men i januar i år faldt Landskatterettens afgørelse i sagen ud til Skats fordel. En afgørelse, der ikke overraskede flere eksperter.

»Sponsoreringen har ikke været specielt målrettet mod virksomhederne i Kasi Group, og det ligner det, vi har set fra russiske og arabiske rigmænd, der har skudt store beløb ind i europæiske fodboldklubber, og hvor der ikke er tale om sponsorater. Beløbet har samtidig ikke stået i naturligt forhold til klubben og hans virksomheds størrelse,« sagde sportsretsadvokat Jens Bertel Rasmussen fra Bertel Rasmussen Advokater i januar til Berlingske.

Alligevel forbereder Jesper Nielsen sig nu på endnu en kamp, hvor han ud over de tidligere Brøndby-bosser også vil have andre vidner på banen, der kan støtte ham.

Vidnerne skal bl.a. forklare, hvorfor det gav mening at give børneorganisationen Unicef den attraktive bryst-placering på Brøndby-trøjerne, når der blev spillet danske kampe, i stedet for at Kasi Group selv fik pladsen. Det faktum er nemlig med til at styrke opfattelsen af, at der ikke var tale om et sponsorat i traditionel forstand, men en privat hobby, der blev plejet for firma-millioner.

Stemplet som fusker

Du er stemplet som skattefusker, som en bedrager. Hvordan har du det med det?

»Det har jeg det helt afslappet med, for det er jeg ikke, og det er kun et spørgsmål om, hvordan du selv har det. Det er ikke sådan, at jeg tegnede Brøndby-sponsoratet for at snyde i skat. Så skulle jeg virkelig indlægges på den lukkede,« siger Jesper Nielsen.

Tidligere Brøndby-direktør Ole Palmå ønsker ikke at kommentere sagen, og det har ikke været muligt at få en kommentar fra Per Bjerregaard. Det er uklart, hvornår sagen kommer for Landsretten, men Jesper Nielsen forventer, at det sker til efteråret.