Både før og efter 41 årig racerkører mistede livet i en voldsom motorcykelulykke på Padborg Park, deltog Prins Joachim i et løb for veteranbiler. To timer efter dødsulykken blev Prinsen sendt på banen.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>- Vi sad og ventede i bilerne på at komme på banen, da vi pludselig får øje på en lægehelikopter, så vidste vi godt, at den var gal, siger Prins Joachims nære ven og racer-kollega Baron Otto Reedtz-Thoot, der sammen med Prinsen kørte løb på Padborg Park i går.Til stede ved løbet var også Prinsesse Marie og lille Prins Henrik, der var kommet for at se Joachim køre ræs.

I sin cremefarvede Lotus Cortina i deltog Prinsen i Historisk Festival, der  tæller som årets anden afdeling af Dansk Automobil Sports Unions forskellige mesterskaber for klassiske racerbiler, skriver Padborg Park på sin hjemmeside.

SE BILLEDERNE: Tragisk dødsulykke på Padborg Park

Prinsen og Otto Reedtz- Thoot kørte to løb på Padborg Park i går. Det andet løb skulle være kørt kort efter det voldsomme motorcykeluheld.

- Vi fik besked på at vente, men udover at der var sket en ulykke vidste vi ikke, hvad der var sket, fortæller Otto Reetz- Thoot til Bt.dk.Det var først da han og Prinsen var hjemme igen, at det gik op for dem, hvor alvorlig ulykken var.

- Jeg ringede sammen med Joachim efterfølgende, og selvom vi ikke snakkede så meget om ulykken, så tror jeg da, at han er chokeret ligesom jeg selv er, siger Otto Reetz-Thoot, og fortæller at han ikke selv ville have lyst til at køre motorcykelløb på banen i Padborg.

- Nu har jeg slet ikke motorcykelkørekort, men hvis jeg havde, kunne jeg ikke forestille mig at køre løb på den bane, siger han.Selvom det langt fra er første gang, at der sker ulykker på Padborg Park, så er der ingen konkrete planer om tiltag, der kan forbedre sikkerheden.

- Banen er godkendt af Danmarks Motorunion, så vi afventer om der kommer noget fra dem. Men det er klart, at ulykken giver stof til eftertanke, og vi er da også i dialog med Motorunionen for at finde ud af om vi kan gøre noget for at øge sikkerheden, siger pressetalsmand for Padborg Park, Morten Altstrup. 

-Det kan måske virke mærkeligt på nogen, at vi vælger at fortsætte løbene efter den voldsomme ulykke, men vi traf beslutningen fordi vi tror, at det ville have været den afdøde kører Thomas Hardings ønske, siger Morten Alstrup.