’Sikken voldsom trængsel og alarm’, fristedes man til at udbryde på Københavns Hovedbanegård, som i går summede af julerejsende på årets travleste rejsedag.
’Sikken voldsom trængsel og alarm’, fristedes man til at udbryde på Københavns Hovedbanegård, som i går summede af julerejsende på årets travleste rejsedag. Foto: Uffe Weng

Spådommene om jordens undergang holdt heller ikke denne gang, og få timer efter det fatale klokkeslæt klokken 12.12 var Hovedbanegården i København et summende kaos af trængsel og alarm.

Julens store rejsedag, hvor tusinder af mennesker krydser broer og sunde for at komme hjem til familien i julen, var i fuld gang.

- Vi regner med, at der er lidt over 500.000 personer, der rejser med DSB i dag, siger Tony Bispeskov, der er trafikinformationschef hos DSB. Men ved 18-tiden var trængslen på Hovedbanegården dog ikke helt så voldsom, som den har været andre år.

Hektisk dag

- I år fordeler juletrafikken sig over tre dage (fredag, lørdag og søndag, red.), så det betyder, at der bliver lidt mindre trængsel. Det er for eksempel stadig muligt at få pladsbilletter, siger Tony Bispeskov. Ifølge DSB forløb den hektiske dag planmæssigt, uden stop eller voldsomme forsinkelser.

DSB solgte 45.000 pladsbilletter med afrejse fredag over Storebælt - og yderligere 30.000 forventes at tage turen lørdag og søndag.

- I dag har vi alle tog ude at køre, og i morgen (lørdag, red.) har vi indsat tre ekstra tog mellem København og Aarhus. Derudover har vi over 200 personer ekstra på arbejde til at hjælpe folk på perronen og til at hjælpe med blandt andet bagagen, siger Tony Bispeskov, der også forventer, at dagen i dag bliver travl.

Stadig færgebilletter

Vil du slippe for togtrafikken i juledagene, så kan du også tage færgen fra Sjællands Odde til Aarhus eller Ebeltoft. Mols-Linien oplyser, at de travleste færgedage vil være lørdag og søndag, men at der fortsat er billetter til alle dage.

- Der er stadig pladser at få, fordi juletrafikken strækker sig over tre dage, fortæller Mikkel Hybel, der er marketingchef hos Mols-Linien.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.