Tre præster - én og samme holding. Vi vier ikke folk, der før har været gift. Fraskilte sognebørn i Kristkirkens sogn i Kolding må kigge til nabosognene, hvis de vil vies igen. Præsterne i sognet nægter nemlig at gifte folk der har været viet før. Helt horribelt, lyder kritikken fra andre præster.

- Jeg forstår det simpelthen ikke, det er uevangelsk, siger sognepræst ved Skagen Kirke, Henrik Bang-Møller til bt.dk.

Men selvom han mener, at holdningen er forkert, så kommer det omvendt ikke bag på ham, at nogle præster har det sådan.

- En af mine kolleger her i sognet har det faktisk på samme måde, og jeg tror bestemt, der er flere præster med den holdning, men de er i klart mindretral, siger Henrik Bang-Møller.

Og Kolding-præsterne er på afveje, mener også præst ved Christians Kirken i København, Flemming Pless.

- Det er plagsomt nok at blive skilt i forvejen, og når folk allerede har fået den røvfuld, så synes jeg bestemt ikke, der er grund til at plage dem mere ved at nægte dem at blive viet igen, siger han til bt.dk, og tilføjer.

- Det handler om at klæde folk på til at komme videre i livet, og det gør man altså ikke ved at nægte dem at blive viet igen.

Men den mulighed har sognebørnene i Kristkirkens Sogn i Kolding altså ikke, hvis de vil vies af en af sognets egne præster. Og det er simpelthen for dårligt, siger Henrik Bang-Møller.

- Hvad tænker det menighedsråd dog på, hvordan kan man have tre præster der har den samme holdning? Man burde da sørge for, at der var præster med forskellige holdninger, så alle har mulighed for at blive viet. Det er simpelthen at gå i for små sko, siger en totalt uforstående Henrik Bang-Møller.

Problemet er dog ikke så stort, at menighedsrådet i Kristkirkens sogn ser noget galt i, at præsterne ikke vil vie fraskilte, siger formanden for menighedsrådet Karen Storgaard Larsen.

- Vi har tre rigtig gode præster med mange kvaliteter, og hvis nogen fraskilte i sognet vil vies i Kristkirken, så henter vi bare en præst ind fra et af nabosognene. Så jeg kan ikke se problemet i, at alle tre præster har den samme holdning, siger Karen Storgaard.

Hun understreger, at der er forskellige holdninger til vielse af fraskilte i menighedsrådet.