Huset i Charlottenlund.
Huset i Charlottenlund. Foto: Claus Bech

Mærsk brugte mange år på at bygge sit helt eget million-fort op i Charlottenlund

Allerede i går blev liget af Arnold Mærsk Mc-Kinney Møller kørt hjem til privaten på Mosehøjvej 4C i Charlottenlund. Og det er der en ganske god grund til: gennem mange år og hårdt arbejde havde skibsrederen fået opbygget et overdådigt hjem, der var en konge og hans dronning værdig.


mærsk
Læs også:I 1972 købte en noget yngre Mærsk Mc-Kinney Møller ejendommen Mosehøjvej 4C i Charlottenlund. Her ligger den dag i dag en villa på 680 kvadratmeter, hvor Mærsk boede privat. Det ret anonyme hus er omkranset af et højt trådgitter, og overvågningskameraer viser hvem der lusker rundt ude foran huset.


MaerskSelve huset har ni værelser, og en kælder på 114 kvm, der blandt andet rummer en imponerende vinkælder. Selvom Mærsk selv ikke er den store vindrikker. I den kæmpemæssige have er der blandt andet et gult rækkehus, der tjener som tjenesteboligen, hvor chaufføren og hushjælpen bo. 
Skibsrederen havde stil.

Møblerne i det store hjem er alle antikke og efter sigende meget smukke. Stilfuldt, men alligevel jordnært.


mærsk
Læs også:Langsomt begyndte den dygtige forretningsmand at opkøbe de omkringliggende grunde. 
Det var der en særlig grund til.

I de sidste år Mærsks store kærlighed, konen Emma, levede, var hun ikke ved godt helbred. Lægen ordinerede hende masser af frisk luft. Derfor lavede Mærsk store områder om til grønne parker, hvor han i fred og ro kunne spadsere og gå ture med sin kone. 

Den største af disse er Mosehøjvej 9. Det er et smukt naturskønt område med egen sø, flotte træer og en skrånende plæne. Og så er det helt privat.
Parken på Mosehøjvej 9 blev i 2011 vurderet til at være 14 mio. kr. værd, og den måler imponerende 8.370 kvadratmeter.
 
I alt er ejendommen i Charlottenlund, som efterhånden inkluderer omkring 15 andre ejendomme i området, lige omkring 16.706 kvadratmeter. Det inkluderer en privat bolig på 670 kvadratmeter. Den private bolig, der er lavet af eksklusive materialer, er i et plan, nærmest som et forvokset parcelhus. Det skyldes, at Mærsks kone Emma til sidst sad i kørestol, og derfor ikke kunne bevæge sig op ad trapper. 

Ejendommen Mosehøjvej 4C, hvor boligen på 670 kvadratmeter ligger, blev i 2011 vurderet af den offentlige vurdering. Her lå ejendomsværdien på svimlende 29,5 millioner. En stigning på halvanden million fra året før. 
Samtidig vil det blive en god fortjeneste for Mærsk-familien, hvis de vil sælge ejendommen. Den blev nemlig købt i 1072 for sølle 2,1 mio. kr.

Det private hjem, hvor Mærsk boede fra 1987 til sin død, var der blandt andet en overdækket swimmingpool, hvor skibsrederen brugte meget af sin tid. Det er mindre end to år siden det kom frem, at Mærsk Mc-Kinney Møller nærmest var manisk omkring sin krop. Han spiste og levede yderst sundt, hvilket også indebar daglige svømmeture i poolen og armbøjninger.
 
I hjertet af Mærsk-fortet, i den private bolig, ligger liget af Mærsk Mc-Kinney Møller i fred for nysgerrige øjne. 

Hvad er BT Special? BT Special er en anbefaling af timens mest interessante BT-historie, du kun finder på www.bt.dk eller m.bt.dk.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.