Hun fik opringningen i aftes, og efter en kort telefon-samtale havde hun sagt ja. Her dagen derpå ser Københavns forhenværende politidirektør, Hanne Bech Hansen, frem til at blive en del af den Norske terrorkommission, men hun ved endnu intet om, hvad hendes opgave i kommissionen bliver.

- Det bliver en stor opgave, og jeg går til den med ydmyghed, siger den 72 årige Hanne Bech Hansen til Bt.dk

Endnu har hun stort set ikke fået nogen oplysninger om hvad hendes arbejde i 22. Juli kommissionen, som er dens officielle navn, skal bestå af.

- Jeg ved bare at jeg skal være med, og så ellers hvad Statsminister Jens Stoltenberg har sagt om kommissionens formål, siger Hanne Bech Hansen, der trak sig tilbage efter en lang karriere i politiet for to år siden.

Opgaven for de i alt 8 kommissionsmedlemmer bliver at granske terrorangrebet i Norge d. 22 juli, der kostede i alt 77 mennesker livet.

- Det er vigtigt for os som nation. Vi skal lære af terrorangrebet. Målet er, at det ikke skal ske igen. Målet er større tryghed, sagde Jens Stoltenberg, da han her til formiddag præsenterede medlemmerne i kommissionen.

Og selvom hun ikke har fået meget information, om præcis hvad hendes opgave bliver, så går hun til arbejdet med krum hals, siger hun bt.dk.

- Jeg vil gå ind til det her med liv og sjæl, og alt hvad jeg har af erfaring fra mit arbejde som både statsadvokat, politidirektør og efterretningschef. Og jeg har da også tænkt, at det netop er min baggrund fra de mange år i systemet, der gør, at jeg er blevet valgt, siger Hanne Bech Hansen.

Læs også:

Hun har svært ved at sætte ord på, præcis hvordan hun har det med at være udvalgt til kommissionen, da ord som glad, stolt og beæret, ifølge den tidligere politidirektør, ikke rigtig passer ind, når man ser på baggrunden for kommissionen. Men hun kan tilgengæld godt se ideen i at tage hende med som kommissionens eneste udlænding.

- Hvis jeg skulle nedsætte en lignende kommission, ville jeg også selv overveje at tage en udlænding med. Jeg tror, det er godt, at man får én med, der kan se tingene lidt udefra. Det kan måske kaste lys over ting, man ikke lige selv havde tænkt på, fordi man jo er i et system, som man synes er godt og er en del af, siger Hanne Bech Hansen.

22. juli kommissionen ledes af den norske advokat Alexandra Bech Gjørv.