Mens kvinder i disse dage i stor stil deler erfaringer om seksuel forulempelse eller krænkelse på sociale medier under hashtagget #metoo, kommer ugebladet Alt for Damernes brevkasseredaktør med et svar til en ægtemand, der i den grad har fået sindene i kog.

En mand i slutningen af 40'erne skriver til brevkassen, fordi han er træt af, at hans kone hele tiden afviser sex og nærvær. De har været gift i 25 år og har to voksne børn.

Brevkasseredaktør Vibeke Dorph opfordrer manden til, at ægteparret skal sætte sig ned og tale om sex og andre udfordringer i ægteskabet:

»Og hvis du så tilmed foreslog hende, at hun nok skal 'slippe' i det daglige, men én gang om ugen skal I have sex, så ville det måske også lette på det pres, som lader til hele tiden at ligge og true i luften hjemme hos jer,« skriver Vibeke Dorph.

Og lige præcis det svar har skabt debat på Facebook:

»Kære Alt for Damerne, er det her virkelig jeres svar? Jeg finder det meget, meget alvorligt og dybt problematisk, at jeres såkaldte ekspert opfordrer til, at manden her skal presse sin hustru til sex. Der kan være alle mulige grunde til, at hun ikke er interesseret i sex, en åbenlys er jo, at hun netop har været presset/udsat for overgreb tidligere og derfor har fået et vanskeligt forhold til sex. Det sidste sådan en kvinde har brug for er sgu da, at den mand, hun elsker, afpresser hende til sex med truslen om ellers at være hende utro???,« skriver Anna Maria Kristensen.

Mens Christina Maria Christensen går lidt skarpere til værks:

»Så alt for damerne forslår, at manden skal voldtage sin kone en gang om ugen?«

Du kan læse det samlede spørgsmål og svar her.

Brevkasseredaktør Vibeke Dorph er selv overrasket over debatten.

»Jeg har været brevkasseredaktør på Hjemmet i mange år, men nu hvor stoffet også bliver bragt i Alt for Damerne, kan jeg godt mærke, at nu er det nogle rappenskralder, der vil diskutere og ikke altid mener, at jeg har ret,« siger Vibeke Dorph og fortsætter:

»Men jeg mener det, jeg skriver, og fastholder mit svar. Der er nogle ting, der bare skal fungere i et ægteskab, og sexlivet er et af dem. Særligt for mænd er det super vigtigt, mens kvinder med alderen godt kan leve foruden.«

Men du svarer jo, at kvinden 'skal' sige ja mod at slippe resten af ugen. Det er der nogen, der mener er voldtægt. Manden beskriver jo, at hun tydeligt viser, at hun ikke har lyst til ham?

»Ja, men jeg synes, at hun skal prøve. Men det er klart, at hvis hun har det sådan, så vil det jo være et overgreb. Jeg mener jo ikke, at hun bare skal lægge sig ned og sprede benene og så kaste op bagefter.«

Du kunne jo også have svaret manden, at han skal respektere hendes følelser, og at han i stedet selv skal taget ansvaret for at få dækket sine behov?

»Ja, og det kunne også være en løsning. Jeg har selv boet i Brasilien, hvor det er helt almindeligt og accepteret, at manden tager en elskerinde, hvis sexlivet er gået i stå. Men jeg synes ikke, at den ene part kan tillade sig at sige, at sex ikke er en del af ægteskabet. Så skal man i hvert fald være enig om det,« siger Vibeke Dorph.