På nuværende tidspunkt er der børn i Danmarks velhavende familier, der bliver mandsopdækket af sikkerhedsfolk. Og de allerrigeste lever allerede efter devisen ’de, der lever skjult, lever bedst’.

De ubehagelige kidnapningssager rykker tættere og tættere på Danmark. Senest i Tyskland, med den grufulde sag om den 17-årige Anneli, der først blev kidnappet og siden fundet død. Ifølge Anders Larsen, der er indehaver af sikkerhedsfirmaet Security Service, stiger efterspørgslen efter beskyttelse fra landets velhavende familier.

»Den del af befolkningen, som er meget velhavende, er klart mere udsatte. Man kidnapper og kræver kun løsesum, hvis man allerede har kendskab til, at den pågældende familie kan betale løsesummen,« siger Anders Larsen.

Læs også:

Om der har været øget sikkerhed omkring den tyske familie, som i går fik den tragiske besked, at deres 17-årige datter var fundet død ved en landejendom, vides ikke. Det fremgår kun, at der er tale om ’en tysk rigmand’, som gerningsmændene krævede 1,2 mio. euro fra, hvis han ville se sin datter igen.

»Når man køber sikkerhed, får man ikke noget håndgribeligt, men man får en tryghed. Og den er tit mere værd end pengene. Selvom man kan minimere risikoen, kan man dog aldrig fjerne den,« siger Anders Larsen fra Security Service.

Men det er ikke kun de allerrigeste, der er i farezonen. De ’ukendte’ velhavere har også et øget fokus på sikkerheden.

»Der skal lig på bordet, før der sker nogle tiltag. Når folk kan se en lighed mellem deres egen familie og dem, der bliver ramt (af en tragisk hændelse som den i Tyskland, red.), begynder de at spekulere i sikkerhed. Når det rykker tæt på, føler folk sig truet. Selvom volden er faldende i Danmark, er den blevet mere afstumpet,« siger sikkerhedschefen.