Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Det er langt fra sikkert, Sparekassen Østjylland og Spar Salling er de sidste sparekasser, der må lade live

For to år siden lavede investeringsfirmaet Niro Invest en risiko-analyse på baggrund af grundige studier af 100 banker og Sparekassers 2009-regnskaber, og den viste, at en række sparekasser kørte med forhøjet risiko i forhold til Finanstilsynets krav.

- Nogle af dem har fået det bedre, og nogle af dem har fået det værre siden dengang, siger direktør Nicholas Rohde, Niro Invest, til mandag til bt.dk. 

Dengang var blandt andet Sparekassen Hvetbo, Morsø Sparekasse, Sparekassen Faaborg, Middelfart Sparekasse, Sparekassen i Skals, Sparekassen Bredebro, Sparekassen Midtfjord, Flemløse Sparekasse, Boddum-Viby Sparekasse og Hunstrup-Østerild Sparekasse blandt de 35 banker og sparekasser, som kørte med forhøjet risiko. Det gjorde de i forhold til flere af Finanstilsynets parametre, som f.eks. overskridelse af grænserne for summen af store engagementer og eksponering mod ejendomsbranchen.

Nicholas Rohde ønsker ikke at sætte navn på, hvilke af sparekasserne, der har fået det værre siden dengang.

- Men man skal jo altid være forsigtig, når man placerer sine penge, siger han. Nicholas Rohde oplyser, at en ny analyse af banker og sparekassers risiko bliver offentliggort i løbet af en månedstid. Fakta:

 En sparekasse er et pengeinstitut, der er organiseret som en selvejende institution. Den mest almindelige type sparekasse er en garantsparekasse. I garantsparekassen bliver man som kunde garant ved at indsætte et beløb på en særlig garantkonto. Disse penge tæller i sparekassens egenkapital på samme måde som aktier.

Kilde: www.banktorvet.dk  

Andre læser også