Erhvervsmanden Flemming Østergaard har kendt Peter Brixtofte i mange år og er meget trist over hans bortgang.

Det er en trist Flemming Østergaard, som BT fanger på telefonen tirsdag aften. Han har netop læst om sin ven Peter Brixtoftes tidlige død og kalder den 'meget tragisk - ikke mindst for hans tre søde døtre'.

»Det er en af de største politiske begavelser, der har - i gåseøjne - har forspildt sit liv. Det han præsterede til en vis grad i Farum… Det var jo ikke for ingenting, at Anders Fogh kaldte det en mønsterkommune. Men hvad der så sker efterfølgende, ved vi jo alle sammen. Den meget tragiske retssag og hvad det kostede ham og familien – det har været stenhårdt,« fortæller en trist Østergaard.

»Peter var vennernes ven, utrolig hjertelig og meget omfavnende, men han kunne også være en hård banan,« lyder det fra Østergaard, der lærte Brixtofte at kende, da han blev borgmester i Farum.

»Han ringede ofte til mig for at få gode råd om stadionbyggeri og en masse spændende ting,« siger Østergaard.

Han understreger, at selvom han betragter den nu afdøde tidligere borgmester som en god ven, så var de ikke nære venner.

»Vi sås ved forskellige begivenheder, og han var ofte gæst i Parken, men vi sås ikke privat.«

Sidste gang Flemming Østergaard mødte Brixtofte, var da FC Nordsjælland spillede i Parken den 30. juli i år.

»Peter var udadtil meget glad til det sidste, og guderne være lovet, at han havde sine tre døtre, men han var ikke en lykkelig mand.«

Hvordan havde han det, sidste gang du så ham?

»Han var som sædvanlig – eget positiv, men jeg kan også godt kigge i folk øjne. Og der så jeg en trist mand,« konkluderer Flemming Østergaard.

Peter Brixtofte efterlader sig tre døtre og syv børnebørn.