Lyt til artiklen

Danmarks Smukkeste Festival er - vanen tro - så fredelig, at politiet har god tid til at nyde deres arbejde.

Festivalgæster tilbageholdt selv en tyv, efter at han fredag havde været på visit i fire telte og blandt andet stjålet mobiltelefoner. Han er nu sigtet for tyveri og dermed er antallet af tyverisager på Danmarks Smukkeste Festival bragt op til omkring ti.

Ikke meget, når man tager i betragting, at Danmarks Smukkeste Festival med sine knap 50.000 gæster er på størrelse med en pænt stor provinsby. Kriminaliteten ligger på et meget lavt niveau, fortæller Jan Juul, vicepolitikommissær og en af de 6-8 betjente, der patruljerer festivalen.

Festivalfolket gider generelt hverken at stjæle eller slås; men der er klart nok altid undtagelser, fortæller han. Der er selvfølgelig altid nogen, som benytter lejligheden til at gå på tyvetogt.

Fredag eftermiddag fik politiet meldinger om et tyveri i en fotoforretning i Skanderborg. En sigøjnerfamilie var taget ind i fotoforretningen, hvor forældrene forsøgte at få de ansattes opmærksomhed, mens et af børnene stjal et kamera.
 
- Et af børnene stopper et kamera i lommen, men det bliver opdaget, og han får derfor ikke kameraet med sig, oplyste politiets vagthavende, Finn Kramer, samme aften.
Han påpeger endvidere, at politiet i Skanderborg oplever, at sigøjnere er et tilbagevendende problem, når festivalen løber af stabelen.

Enkelte voldsepisoder bliver det da også til i bøgeskoven, blandt andet fredag aften, da en gruppe unge mænd skabte problemer ved Capri-området, som ligger udenfor det egentlige festivalområde.

- Der var lidt tumult, men i samarbejde med festivalvagterne fik vi ro på dem ret hurtigt, siger Jan Juul.
 
Torsdag lige før midnat fik en kvinde og hendes veninde sig en overraskelse, da de fra festivalpladsen vendte tilbage til deres telt. Her lå en mand og sov, og da hun vækkede ham, blev han meget voldelig og slog kvinden i ansigtet flere gange med næverne.
 
- Hun får manden ud, men han vender senere tilbage og slår igen på kvinden. Hun har fået blå mærker i ansigtet, siger Finn Kramer, der tilføjer, at det er chokket, der har sat de værste spor, fortæller Finn Kramer.

Både han og Jan Juul lægger da også vægt på at fortælle, at Danmarks Smukkeste Festival er meget fredelig. Og de lægger heller ikke skjul på, at det ikke er verdens værste politiopgave.

- Ja, det er da fedt. Folk er glade og godt tilpas. Det er Danmarks dejligste festival, smiler Jan Juul.