Efter en måneds intense forhandlinger har den tyske industrivirksomhed Muehlhan A/S købt alle aktiver i konkursramte Stjerne Stilladser, der har hovedkontor i Odense.

Den 100 år gamle danske virksomhed var efterhånden blevet landsdækkende, men startede som malerforretning i Odense under trange vilkår tilbage i 1917. Men malerfirmaet havde noget værdifuldt, som andre efterspurgte, nemlig stilladser.

Efter storsindet at have lånt stilladserne ud til kolleger, der havde brug for dem, valgte den daværende ejer at gøre en forretning ud af det og tjene lidt penge på udlejning. Senere blev stilladsudlejningen skilt helt fra malerfirmaet som selvstændig forretning.

Siden er 100 år gået, hvor firmaets stilladser efterhånden er set i det meste af landet.

Jens Mørk, adm. direktør i Muehlhan A/S fortæller til Licitationen, at Stjerne Stilladser har haft økonomiske udfordringer gennem en længere periode. Derfor var man på udkig efter en ny investor. Nu bliver samtlige arbejdspladser reddet.

For Muehlhan er der tale om nyt territorium.

Muehlhan A/ S har et datterselskab i Danmark med hovedkontor i Middelfart. Firmaet arbejder blandt andet på Nordsøen, hvor de beskæftiger cirka 150 stilladsarbejdere. Derudover har virksomheden stilladsforretninger i Tyskland, Holland, Polen og England.

Stjerne Stilladsers tidligere ejer, Ole Farshøj, vil fortsætte som daglig leder, men hovedkontoret flyttes Odense til Vissenbjerg.

Forventningen er, at der nu vil være økonomi til at skaffe både de stilladser og de medarbejdere, der skal til for at firmaet kan vokse.