Journalist Simon Riedel stiller hver uge kendte danskere spørgsmål, der går helt tæt på og får dem til at overveje sig selv og deres liv. Vi kalder det 'ERKENDELSE - helt ind til tanker og følelser'.

I denne uge har Simon Riedel talt med dansktopsangerinden Katrine Daugaard - tidligere forsanger i Fede Finn & Funny Boyz - om at turde være åbenmundet, og skrækken, da den treårige søn låste sig ud af døren.

Jeg er god til ... at kalde en spade for en spade og være tro mod mig selv uanset konsekvenser. Jeg gør mange ting, hvor andre siger, nej, det kan du da ikk’? Om så det er Luksusfælden eller det at spille dansktop. Jeg er i princippet ligeglad med, hvad andre tænker om mig, hvis jeg synes, det er sjovt, eller jeg kan lære noget af det. Især når man som jeg kommer fra konservatorieverdenen. Der er dansktop forbudt, og det at synge i et band, der spiller dansktop, er der ikke prestige i.

Jeg kunne tænke mig at blive bedre til ... ikke at afbryde andre, fordi jeg lige får et indfald. Øver mig altid på at lytte mere til mine medmennesker. Jeg har det med at tale, før jeg tænker.

Jeg er opdraget til ... at følge min egen vej i livet. Jeg har fået et højt selvværd med hjemmefra. Selvtilliden er straks værre, men jeg ved, hvad mine egne værdier er, og hvad der er vigtigst for mig. Jeg har altid følt mig meget anderledes end dem, jeg har studeret med eller spillet med - jeg er jo meget åbenmundet, spiller dansktop, er liberal og det betyder, at det kunstneriske parnas hurtigt lægger afstand til én. Kunstnere kunne have større åbenhed og rummelighed overfor, at folk vil noget forskelligt.

Jeg kunne ikke falde i søvn... da beslutningen skulle tages om at forlade Fede Finn & Funny Boyz i sidste uge. Ugen op til jul sov jeg stort set ikke.

Jeg synes, det er vigtigt ... at man overholder sine aftaler, fordi alt andet er respektløst! F.eks. da Fede Finn aflyste tre job med to dages varsel, og jeg aner ikke hvorfor. I det hele taget synes jeg, mange har en dårlig vane med at være lidt vævende med aftaler, fordi de håber, der dukker et mere fedt tilbud op. Det er respektløst, også når folk kommer for sent, og man står dér parat med maden. Jeg er sådan en, der selv kommer lidt for tidligt, hvilket også er en uskik - men jeg hader at stå og fryse en halv time ved Storkespringvandet, mens jeg venter på én - jeg kan godt li’ punktlighed.

Det jeg kan li’ ved dansktop, er... uhøjtideligheden, glæden og folkeligheden. Da jeg var barn, sad jeg med en kassettebåndoptager og optog Peter Belli med ’Peter kan li’ nam nam’ og Elvis Presley, og bagefter satte jeg det sammen til mine egne radioprogrammer.

Hvis vi skal tale om mit budget og Luksusfælden ... vil jeg bare sige, at det går meget bedre. Jeg har altid tjent virkelig godt med penge, men har ganske enkelt brugt for mange. Jeg bruger penge på at forsøde min hverdag - jeg kan li’ at leve godt - til gengæld er jeg aldrig ude at rejse.

Lige nu har jeg travlt med ... at nyde min familie i denne juletid. Derudover er jeg travlt optaget af at indspille og færdiggøre min første single i eget navn som hedder ’Mit hjerte løber løbsk’ samt lancere mit nye band ’Katrine på toppen’ for bookere mm.

Jeg er stolt af ... min højtelskede farfar på 90, fordi han er indbegrebet af ordentlighed, åbenhed og er en kærlig og omsorgsfuld person, der altid har åbnet huset for trængende. Han var engang lærer på et børnehjem.

Jeg var hunderæd, da... det ligger ikke til mig at føle mig hunderæd. Kan ikke huske at jeg nogensinde skulle have haft den følelse. Jeg tror, det er fordi, jeg er håbløst naiv og tror på det bedste i folk. Jeg har en stærk overlevelsesevne og er god til at se på det negative på en positiv måde. Jeg gider ikke beskæftige mig med det negative, medmindre jeg kan lære noget af det. Men så er det læringen, jeg har fokus på, og det er i min bog noget positivt. Mange mennesker er på lykkepiller, vi er slet ikke så glade, som vi tror, vi er, og det synes jeg er trist. Når der sker noget dårligt for mig, f.eks. at jeg får en bøde, så tænker jeg tilbage på, da jeg sang til en begravelse for et treårigt barn. En stor sorg er at miste et barn på tre år, og så skal man ikke lade sig irritere af småting.

Det mest pinlige, jeg har oplevet, var ... da jeg i forbindelse med en spontan abort skulle undersøges i underlivet. Jeg var i sorg og forvirret, da lægen bad mig gå om bag et forhæng og tage tøjet af. Både sygeplejerskernes og lægens underkæbe faldt i takt, da jeg kom ud igen - splitterravende nøgen. Tre måbende ansigter. Jeg vidste med det samme, at jeg var helt forkert på den. Det var så pinligt, og jeg fløj om bag forhænget og undskyldte for det storgrinende personale. Jeg skulle kun tage bukserne af. Generelt er jeg ikke genert, men jeg er aldrig topløs på stranden, for jeg gider egentlig ikke selv glo på andre topløse.

Jeg hævnede mig ved ... altid at komme igen endnu stærkere.

Da jeg var barn, var min største dumhed ... da jeg stjal en Ritter Sport i Ullebølle Brugs. Jeg fik så dårlig samvittighed, at jeg gik til bekendelse hos min klasselærer, som ringede efter min far. Derefter var det ned i Brugsen og gå til bekendelse.

Det mest afskyelige øjeblik i mit liv var .. da min søn i en alder af tre år selv låste sig ud og forlod matriklen. Hoveddøren stod åben, og jeg var i ca. 20 frygtelige minutter sikker på, at han var blevet kidnappet. Heldigvis fandt vi ham glad og frejdig på tur i området.

Jeg var ved at opgive det hele, da... jeg måtte erkende, at min kæreste og jeg ikke kunne bo under samme tag med vores fælles børn. Heldigvis er vi stadig kærester og er vokset og kommet hinanden nærmere af erfaringen. Vi har nu et fantastisk forhold, hvor vi besøger hinanden i hver sin lejlighed med plads og rum til hver sin lille familie.

Det gik op for mig, at jeg var dobbeltmoralsk... da jeg i 2001 sagde ja til at synge Ivar Lind Greiners sang ’Sha la li sha la lej’ i Dansk Melodi Grand Prix, fordi det var min drøm at få sådan en oplevelse. Det blev dog en kamp med min egen usikkerhed og ego. Jeg følte, at jeg havde ’solgt ud’ af mig selv, og jeg var bange for i en alder af 19 år at blive stemplet som ’grand prix-sangerinde’. I dag er jeg stolt og glad for, at jeg fik den erfaring med.

Jeg begik mit livs brøler... da jeg optog SU-lån. Ville ønske jeg havde været mere fornuftig og levet for min SU samt de penge, jeg tjente på mine studiejob. Jeg mener, det er alt for let at låne penge for unge, umodne mennesker i Danmark.

Jeg mistede det mest dyrebare... da jeg blev skilt fra mine børns far. Det er svært at leve med de ar, man pådrager sine børn i den sammenhæng. Jeg har set min skilsmisse som en af de ’lette’, da min eks og jeg har et super -godt forhold til hinanden og f.eks. også spiller i band sammen. Men det skærer en i hjertet, når man oplever ens børn savne og lide under, at vi ikke kunne holde sammen.

Det er upassende, når... folk prutter foran andre.

En af de sangere, jeg ser mest op til ... er Birthe Kjær. Hun er en skøn dame og helt enormt sød. Jeg kan godt li’ hendes stemme, og så holder hun sig helt fantastisk. Jeg mødte hende i april, tog en selfie med hende og fik bagefter nedtur over at se mig selv ved siden af hende, der så så godt ud.

Jeg blev dybt uretfærdigt behandlet,... da jeg så, hvordan min medvirken i Luksusfælden var blevet redigeret til en alternativ virkelighed.

Jeg kan godt blive misundelig på ... folk med en gymnasial uddannelse. Uden den er alle muligheder for videreuddannelse lukket. Jeg fravalgte den og har gået benhårdt efter at komme ind på konservatoriet, hvorfra jeg har en kandidat. Men jeg kan godt drømme om at læse noget helt andet.