Lyt til artiklen

Hvis man er milliardær og excentriker, hvor vælger man så at fejre sit bryllup? På en strand på Barbados? Øverst i Rundetårn? På skoleskibet Danmark?

Nej! Man holder det i P-kælderen ved Strandhotellet ved siden af Ruths Hotel i Gl. Skagen! Det gjorde i hvert fald nu afdøde Skagen-mæcen Jørgen Philip Sørensen, da han blev gift med sin Susse i 1997!

Susse Philip Sørensen, »Fru Sørensen«, som hun kalder sig selv, holder ferie i sit sommerhus i Gl. Skagen i juli og har lutter gode minder fra dagen og fra Skagen, hvor Jørgen Philip Sørensen i sin tid friede til hende, fortæller hun Berlingske.

»Vi var over hundrede mennesker til brylluppet – familie og venner fra Skagen, så der skulle være god plads, og det var der jo i P-kælderen. Dagen begyndte med vielse i Skagen Kirke – jeg var i rød dragt og Philip i marineblåt. Så var der frokost på Restaurant Sømærket,« husker hun.

»Til middagen i kælderen var der dækket op med indiske duge og buketter i efterårsfarver, og kødet kom fra slagter Munch, og der var levende musik. Dagen efter inviterede vi alle til brunch på Pakhuset ved havnen,« siger hun.

Parade af dyre biler og både

Direktør på Ruths Hotel Peter Jensen oplyser, at hotellet stadig opbevarer de tæpper, som var rullet ud i kælderen, da brylluppet stod af hensyn til akustikken – hvis nogen skulle have lyst til at feste dernede. Der hænger endnu fiskenet på væggene, som er resterne af den maritime pynt, der var ophængt.

Group 4 Falck-milliardæren havde forinden brylluppet sit hyr med P-kælderen, da den skulle bygges. Han og Skagen-arkitekt Alfred Hansen måtte skovle klit og marehalm af og på flere gange, indtil kælderen var i orden og uden fugt. For en P-kælder skulle der til, da Jørgen Philip Sørensen overtog Strandhotellet. Gæsternes biler skulle ikke skæmme miljøet i Gl. Skagen – selv om der så var nok så mange Porscher og Lamborghinier iblandt.

De mange velhavere, som i rigt mål invaderer Skagen i uge 29, er noget mere mainstream i deres excentricitet, som overvejende strækker sig til at paradere dyre biler og både på Strøget i Gl. Skagen og på havnen ved Skagen Fiskerestaurant.

Saxo Bank-milliardær Lars Seier Christensen har lige været i Skagen i sin yacht d’Angleterre II, og Augustinusfondens direktør, Tommy Pedersen, ankom søndag efter tre dages hård sejlads fra København.

De prominente gæster

Danskernes både er beskedne af størrelse ved siden af en gigantisk 52 fod lang yacht ved navn Latitude. Den er ejet af en »business man from Singapore« på vej til Svalbard, er alt, hvad førstestyrmand Shelton, som er i gang med at vaske dæk, vil oplyse.

Lars Seier Christensen har holdt sommerfridage med partitoppen i Liberal Alliance, partiformand Anders Samuelsen, Thyra Frank og Simon Emil Ammitzbøll på Ruths Hotel. Thyra Frank bor som altid på værelse 71, som har formidabel udsigt mod to verdenshjørner, betror hun Berlingske.

Mest prominente gæst i Skagen indtil nu er statsminister Lars Løkke Rasmussen, som har lagt et billede på Facebook af sig selv, hvor han står med et ben på hver side af den yderste spids af Grenen.

»Det sker, jeg bliver beskyldt for at skille vandene – så er det jo rart for en gang skyld at kunne samle dem,« proklamerer statsministeren, som er iført stram sort lycra.