Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Selvom vejret ikke just vidner om det, så er vi nu trådt ind i april.

Og vanen tro er måneden blevet indledt med mere eller mindre opfindsomme 'nyheder', der skal snyde læserne - og forhåbentlig er nogle af jer da også hoppet i med begge ben.

Men frygt ej - det går jo ikke, at I bliver snydt dagen lang. BT har derfor samlet nogle af de sjove aprilsnarre - se dem herunder:

Opdateres løbende...

Ekstra Bladet: Gasolin genforenes under nyt navn
Ikke alene kan Ekstra Bladet afsløre, at Danmarkshistorien måske største rockband Gasolin genopstår - bladet kan også fortælle historien om, at det bliver under navnet 'Diesel', fordi Kim Larsens revisor ikke lige har fået fornyet den årlige registreringsafgift, der kræves for at beholde retten til navnet 'Gasolin'.

Omend mange danskere sikkert ville elske at genopleve legenderne på scenen - uanset navnet - så må vi dog nok se i øjnene, at der er tale om en aprilsnar fra Ekstra Bladets side.

Berlingske: Regeringen vil forbyde at tale udenlandske sprog i Danmark
Først kom forslaget om tildækning i det offentlige rum. Og nu vil regeringen også forbyde folk at tale udenlandske sprog i Danmark - dog undtaget de nordiske sprog, engelsk, fransk og tysk. Dansk Folkeparti er naturligvis lykkelige for forslaget, men advarer mod at ramme danske dialekter, som i nogle tilfælde kan lyde som udenlandsk, mens Socialdemokraterne er sure over, at fransk fortsat vil være tilladt. 'Det lyder som noget snobberi', som anonym kilde siger til avisen.

Ifølge Berlingske ventes forbuddet at træde i kraft 1. april næste år, men... det kommer nok ikke til at ske.

Politiken: Nationalmuseet vil servere danefæ som mad på ny restaurant
Efter påske vil du kunne sætte tænderne i marv fra en flere hundrede år gammel ornamenteret hjortetak, fritter med granuleret sølvklip fra arabiske dirhams og salater med fermenteret moselæder samt mjød brygget på rav. I hvert fald hvis man skal tro Politikens aprilsnar om Nationalmuseets nyåbnede restaurant, Smör, der vil servere nogle mildt sagt specielle retter. Og de ansatte er da heller ikke glade - 'det er forrykt', og de frygter en 'tivolisering af danskernes historie'.

Heldigvis bliver de nye retter på Smör næppe offentliggjort efter påske, sådan som Politiken ellers påstår.

Se og Hør: Medina skal synge den danske VM-sang
Den 9. april udkommer den danske VM-sang 'Sne i Rusland', og det er den danske popsanger Medina, der lægger stemme til. Hun er dog ikke den eneste, der har været en tur i studiet, for andet vers af sangen bliver sunget af ingen ringere end landsholdsangriberen Nicklas Bendtner. Ifølge det danske ugeblad har fodboldspilleren den sidste måned været i skarp stemmetræning hos den private stemmetræner Åske Hare, der bor i Norge, hvor Bendtner også selv til dagligt spiller fodbold.

Fyns Amts Avis: Ærø tager imod børn, der er ramt af lockout
Flere hundrede ærøboer er gået sammen om at tilbyde pasning af børn fra hele landet, hvis vi skulle blive ramt af en omfattende lockout. Og der er tilmed sørget for aktiviteter, undervisning og overnatning - det er bare om at få sendt de små af sted til den hyggelige ø. Det bliver dog ikke ferie for alle børnene - de ældre af slagsen vil blive sendt i arbejde som håndværkere, mens andre vil blive sat til at vaske biler.

Omend Ærø og dets borgere er kendt for at være ualmindeligt gæstfri, så er det dog nok lige lidt for godt til at være sandt - trods alt.

Videnskab.dk: Kendt stjerneforsker har opdigtet sin egen tvilling
Stjerneforskerne Eske og Rane Willerslev er i virkeligheden den samme person og ikke tvillinger - Eske Willerslev har simpelthen opfundet sin tvillingebror, Rane, og har på den måde levet et dobbeltliv for øjnene af hele Danmark. Sådan lyder den opsigtsvækkende melding fra Videnskab.dk efter lang tids research, gennemgang af databaser, DNA-analyser og interviews med familie og kollegaer. Og Eske tilstår da også. 'Det har det sgu været det værd. Jeg tror ikke, jeg havde klaret at rode i mere fossilt DNA, hvis ikke jeg havde haft Rane at falde tilbage på,' lyder den lidt for gode historie.

Virksomheder prøver også at snyde

Også flere virksomheder forsøger at snyde danskerne i dag.

 • Rigspolitiet vil droppe de blå blink og gøre dem røde i stedet - danskerne har simpelthen mere respekt for de røde af slagsen, lyder det.
 • Midt-og Vestjyllands Politi fortæller, at fotovognene er blevet opdateret, så de kan genkende ansigter - det skal bruges til at udstede fartbøder til folk, der kører for stærkt på el-cykel.
 • Nordsjællands Politi og Polisen nordvästra Skåne bliver i 2019 slået sammen til én stor politikreds for at binde Danmark og Sverige endnu tættere sammen. Den nye internationale kreds kommer til at hedde Öresunds Poltii.

 • Bilka vil indføre muligheden for at blive gift i et af dets varehuse (se videoen over artiklen).
 • Mensa indrømmer nu, at Jorden er flad.
 • Arla vil lave mælk uden mælk. Og uden calcium, vitaminer og proteiner.
 • Ejendomsmæglere introducerer Black Friday-konceptet på boligmarkedet og vil sælge boliger med besparelser på 50 procent den ene dag om året.
 • Startpakke.com bringer nyheden om en elektronisk ble, der fortæller, hvornår bleen trænger til at blive skiftet.
 • Regeringen vil ifølge Energi- og Klimaministeriet forbyde grillkul.
 • BoligPortal og Den Gamle By i Aarhus vil udleje de gamle huse i byen for blot 30 kroner om måneden.
 • Sundhedsministeriet vil give én vibrator per husstand til danskerne i et forsøg på atter at genvinde titlen som verdens lykkeligste land ifølge Winkwink.dk
 • Cocio er nødt til at fjerne al kakao fra opskrifterne, da Folketinget grundet global mangel på kakaobønner har vedtaget et nyt forslag, der træder i kraft 1.maj 2018
 • I en pressemeddelelse fra Experimentarium lyder det, at Experimentariums svungne kobbertrappe skal have den flotte, grønne farve, som kendes fra kobbertage og kirkespir. Det skal ske med inddampet urin.

 • Netto indfører ny kryptovaluta: Bytcoin. Det betyder, at du som kunde kan vælge at få dine byttepenge udbetalt på Nettos nye digitale Bytcoin-konto.

Andre læser også