Amin Skov, der er bedst kendt som restauratør af restaurant Vejlegården, skal betale 45.000 til to tidligere ansatte i hans rengøringsfirma, OL Rengøring.

Fagforeningen 3F har givet et lettiske ægtepar medhold i, at deres tidligere arbejdsgiver Amin Skov brød arbejdstidsloven, da ægteparret var ansat i LO Rengøring. I den forbindelse har Amin Skov indgået et forlig med 3F og skal nu betale 45.000 kroner i godtgørelse.

Ægteparret Alexanders Zedanis og Ludmilla Zedane henvendte sig sidste år til 3F for at få hjælp til at klage over arbejdsforholdene i Amin Skovs rengøringsfirma. De følte sig pressede til at arbejde mere end lovens maksimum uden mulighed for hviletid og fridage. Det skriver 3F på sin hjemmeside.

Ægteparret skulle angiveligt have arbejdet Alexanders Zedanis og Ludmilla Zedanearbejdede mere end 48 timer om ugen, og i den forbindelse skylder Amin Skov dem løn og feriepenge, lyder det på 3Fs hjemmeside. Men det er ikke sådan, at det hænger sammen, mener Amin Skov, som påpeger, at 3F igen prøver at sætte ham i dårligt lys.

- Parret begyndte at stjæle timer fra os. Vi fik en henvendelse fra en kunde, der følte, at vedkommende ikke fik, hvad de betalte for. De gav os adgang til deres overvågning, og på en måned kunne vi se, at parret skrev, at de kom klokken 6.00 og gik klokken 10.00, men i virkeligheden kom de først 6.45 og gik 9.45. Det kan ske ved uheld, men når det er systematisk, så svarer det til næsten 50 timer på den måned alene hos bare én kunde, fortæller Amin Skov til bt.dk. 

Det lettiske par indrømmede deres gøren, siger Amin Skov, og flere gange efterfølgende havde manden bedt om ekstra timer, og det er det, som Amin Skov bøder for nu.

- Der er noget, der hedder arbejdsmiljøloven. 11-timers reglen. Det var jeg ikke helt klar over den gang. Det var i mine spæde år som selvstændig. Men det er ikke sådan, at han er blevet underbetalt. Han har fået penge time for time, men jeg bøder for at bryde arbejdsmiljøloven for at lade dem arbejde så meget. Så det er ikke, hvad 3F blæser det op til med manglende løn og feriepenge, siger Amin Skov.

Amin Skov er for mange, der har fulgt med i det danske medier de seneste år, ikke noget ubekendt navn. Han blev i januar sigtet for at have sat ild på sit eget spisested, Restaurant Vejlegården, den 21. december 2012. Det skete umiddelbart efter, at han tidligere på året blev landskendt på grund af en langstrakt og ophedet konflikt med netop fagforeningen 3F.

Sydøstjyllands Politi valgte senere at frafalde sigtelserne mod Amin Skov.