Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Mærsk Mc-Kinney Møller er dagen igennem blevet mindet ved sit hjem i Nordsjælland.

98-årige Mærsk Mc-Kinney Møller sov stille ind på Rigshospitalet mandag morgen.

Lige siden har politikere og andre kendte personligheder nærmest stået i kø for at minde den afdøde skibsreder. Men også almindelige borgere har følt trang til at vise deres sorg og minde Mærsk.  
  
Ved hjemmet i Charlottenlund nord for København har flere været forbi med blomster.

En af dem er Lis Cramer Andersen, som kendte Mærsk via hans kone Emma Maria Mc-Kinney Møller.

- Han var en flik fyr, og han var så dejlig og sjov. Jeg er meget påvirket af det, der er sket, og det er en stor sorg for mig, fortæller hun. 

Lis Cramer Andersen fik forleden en personlig hilsen fra skibsrederen, da han sendte hende et kort i anledningen af påsken.

Også 28-årige Jakob Rasmussen var en tur forbi den store port ved indgangen til hjemmet.
 
- Jeg oplevede ham som en flink fyr, der altid vinkede når man kom forbi. Han var altid smilende og glad, siger Jakob Rasmussen, der er kommet i området i mange år, da hans forældre er naboer til den nu afdøde Mærsk Mc-Kinney Møller.

Mærsk blev ved middagstid bragt fra Rigshospitalet i København til sit hjem i Charlottenlund. En rustvogn bragte kisten hjem og forlod kort efter stedet, hvor der siden er blevet flaget på halvt.

Sidst på eftermiddagen begyndte flere familiemedlemmer også at melde deres ankomst. Blandt dem var Mærsks yngste datter Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, der er udset til at overtage formandsposten i A.P. Møller-Mærsks hovedaktionær.

Den 98-årige skibsreder skal begraves i familiegravstedet på Hellerup Kirkegård, hvor blandt andre Mærsks afdøde hustru Emma er stedt til hvile.

Andre læser også