Selvom temperaturen dykker en smule i dag, så er der ingen grund til at gemme sommertøjet væk. Fra i morgen kommer sommeren tilbage og lørdag buldrer varmen for alvor igennem.

- Det er ser rigtig fornuftigt ud indtil på mandag, siger meteorolog på Tv2 Vejret, Peter Tanev. 

Sol, svag vind og temperaturer et godt stykke over 20 grader. Og lørdag helt op til 26 grader. Der er masser af sommer på vej til varmehungrende danskere.

Men inden sommeren for alvor bryder løs på fredag, skal vi lige igennem torsdagen, hvor der godt kan komme en del skyer, men stadig med temperaturer over 20 grader.

- Fredag brager solen løs og lørdag banker termometret op på 26 grader. Vinden bliver svag, så det bliver rigtigt sommervej, siger Peter Tanev.

Det er især de steder hvor vinden har bevæget sig et stykke over land, at temperaturen vil ryge vejret.

- Det er helt klassisk, når luften bevæger sig over landjorden varmes den hurtigere op, så Østjylland og det østlige Fyn- og Sjælland vil nok få de højeste temperaturer, siger Tv2 meteorologen  

Og hvis du ikke allerede har fyldt lageret op med solcreme, så kan du roligt købe en tube ekstra. Søndag og mandag vil der nemlig fortsat komme en del sol med temperaturer på den gode side af 20 grader. Først tirsdag begynder det at knibe lidt.

- Det ser ud til, at det bliver en smule køligere i starten af næste uge, hvor vi kommer ned under 20 grader, men fra onsdag ser det igen ud til at temperaturen stiger, forklarer Peter Tanev.

Varmen ligger nemlig hele tiden på lur lige øst for Danmark.

- Selvom vi lige dykker lidt på tirsdag, så er varmen hele tiden tæt på, og kigger vi mere end en uge frem, så ser det ud til, at den vil skylle ind over Danmark igen, siger han.