Richie Porte trækker sig som kaptajn på Team Skys Giro d'Italia-hold. Nu vil han være super-hjælper for Chris Froome i Tour de France.

Denne sæson skulle have været Richie Portes gennembrud som kaptajn. Allerede for et år siden blev det besluttet, at Richie Porte ville få chancen som kaptajn i Giro d'Italia, og at han og holdet ville gå efter sejren.

Men det bliver der ikke noget af alligevel. Richie Porte har i foråret været plaget af sygdom, som har gjort, at han har måttet udgå fra flere løb, og at han ikke er i form. Derfor melder han og holdet ham ude af Giro d'Italia, så han i stedet for kan blive helt klar til at hjælpe Chris Froome med at vinde Tour de France for andet år i træk.

- Det har hele tiden været meningen, at Richie skulle køre Tour de France i år, men det her betyder, at han kan fokusere fuldt ud på at komme i den bedst mulige form, uden den ekstra udfordring ved at skulle køre Giro d'Italia, siger træner Tim Kerrison fra Team Sky til cyclingweekly.co.uk

29-årige Richie Porte, som kørte for Bjarne Riis på Team Saxo Bank i 2010 og 2011, var også med i Tour de France sidste år, hvor han trods en enkelt nedtur var en stor hjælper for Chris Froome. Porte er Froomes vigtigste hjælperytter, når feltet rammer bjergene i Frankrig til sommer.