Den russiske cykelrytter Denis Menchov meddelte for over et år siden, at han indstillede sin karriere. Nu viser det sig, at han har fået en dopingkarantæne.

Det meddeler den internationale cykelunion (UCI) lørdag. Det har dog aldrig været oplyst, at der har været en sag kørende mod den tidligere toprytter.

Dennis Menchov figurerer på en liste, som UCI har offentliggjort over ryttere, der afsoner karantæner for doping.

Årsagen til dopingkarantænen er irregulære værdier i den russiske rytters biologiske pas. Selvom han er gået på pension fra cykelsporten, så varer karantænedommen til 9. april 2015.

Denis Menchov var i perioden 2005 til 2007 kaptajn på det hollandske hold Rabobank, der også havde Michael Rasmussen på holdet.

Fra den tid har Michael Rasmussen, også kendt som 'Kyllingen', tidligere fortalt om, at Denis Menchov var blandt de ryttere på holdet, som fik bloddoping, og at det foregik under Touren i 2007.

- Alle var enige om at bloddopingen skulle ske efter niende etape. Teamet omkring tog afstand til det, men de kendte til det, men gjorde intet ved det, sagde Michael Rasmussen.

Noget Denis Menchov efterfølgende har benægtet.

- Det er ikke sandt, og jeg har ingen kommentarer om doping, lød det fra ham på hollandsk TV kort før, han stoppede sin karriere.

Blandt de største triumfer i Menchovs karriere har været samlede sejre i både Giro d’Italia og Vuelta a Espana, og så blev det også til en samlet andenplads i Tour de France, inden han stillede cyklen i garagen.