Bjarne Riis har en plan, og den er sådan set simpel nok.
 
Der skal hentes et forspring, der er stort nok til, at Chris Froome ikke kan hente det på den næstsidste etape, der er Tourens eneste enkeltstart. Men en simpel plan kan være bygget op af et hav af komplicerede elementer, der er umulige at kontrollere.

Alligevel sidder Bjarne Riis med fornemmelsen af, at denne udgave kan blive noget helt særligt.

- Jeg tror, det bliver festfyrværkeri fra begyndelsen. Der er mange hårde etaper. Og alle muligheder og chancer bliver udnyttet. Og sådan tror jeg, at alle tænker. Jeg sidder også med fornemmelsen af, at det her kan blive en Tour, man vil huske, siger Riis, der forudser, at allerede den første uge vil give alt rigeligt med drama - og det er endda uden at tænke på den sidste halvdel af Touren, hvor et hav af bjerge venter.

- Det er en sindssygt hård Tour. Der er altid knald på fra starten, men i år er det helt vildt. Det er virkelig hårde etaper her i England. Jeg har kørt 2. etape igennem, og hvis der er vind derude, så bliver det virkelig hårdt. Selvfølgelig handler det om at komme godt igennem, men der vil altid være et taktisk og psykologisk spil. Og så bliver den første uge præget af positionskamp. Brostensetapen vil også handle mere om positioner end om selve brostenene, for jeg tror ikke, der er nogen, som er fuldstændig håbløse på brostenene. Det er positionerne, der bliver kæmpet om, så vi vil se tonsvis af styrt i den første uge. Lige fra starten, siger Bjarne Riis.