Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Tyler Hamilton ville helst undgå at tage Bjarne Riis med i fedtefadet.

Det ligner et kongemord af de store, når den tidligere CSC-rytter Tyler Hamilton igen og igen beskylder Bjarne Riis for at etablere kontakten mellem den amerikanske rytter og den spanske dopinglæge Eufemiano Fuentes. 

Såvel i sin nyligt udgivet bog, The Secret Race, som i et interview med Ritzau angriber Tyler Hamilton den danske holdejer og forbinder ham med stærke dopingrygter, men stod det til Hamilton, ville han optimalt set undgå at involvere Bjarne Riis i sine fortællinger om snyd i cykelsporten.

- Jeg er ked af det på Bjarnes vegne, at jeg ikke tog denne historie med i graven. Men det er min historie, og sådan er det, siger Tyler Hamilton ifølge Jyllands-Posten til Ritzau.

Her forklarer han, at det er et nødvendigt onde at nævne store profiler som Bjarne Riis' rolle i dopingkulturen, for at cykelsporten kan 'komme videre' og få 'fuld gennemsigtighed'.

- Jeg kan godt lide Bjarne Riis. Det er ulykkeligt, og jeg vil ikke gøre Bjarne til syndebuk. Jeg ville ønske, at jeg ikke var nødt til at have ham med i historien. Men det er sandheden og historien, forklarer Tyler Hamilton og fortsætter:
 
- Det var bare en grim tid, og jeg forsøger ikke at pege fingre ad nogen. Jeg peger på hele kulturen. Jeg tror, at sporten har ændret sig meget i de sidste ti år, men der er stadig nogle fakta, som skal frem, før vi kan komme videre.
 
Bjarne Riis har ikke ønsket at kommentere på Tyler Hamiltons anklager.

Andre læser også