BT præsenterer favoritterne til at vinde årets Vuelta España, som begynder lørdag.

Chris Froome

Vinderen af årets Tour de France bliver mange steder udpeget som favorit. Historien taler dog Froomes sejrschancer midt imod. I nyere tid har kun Carlos Sastre (i 2008) formået både at vinde Tour de France og køre sig på podiet i Vuelta España – på en tredjeplads. Det er også sigende, at af de seneste 20 års vindere af Vueltaen, har blot fem gennemført Tour de France forinden. Alene derfor er der grund til at tvivle stort på den 30-årige Sky-kaptajn, der i øvrigt har haft kalenderen booket med ni gadeløb rundt om i Europa (Froome kørte i Hadsten) efter Tour-triumfen. Ikke optimal forberedelse.

Vinderchance 3/6

Naiiro Quintana

Den lille colombianer sluttede Tour de France overbevisende. Quintana var reelt Froome overlegen i bjergene samlet set i Tour de France og har forbedredt sig mere målrettet til de spanske strabadser end Sky-kaptajnen. Rutens beskaffenhed tæller i Quintanas favør og med sine 25 år på dåbsattesten, burde Quintana ankomme friskere i krop og hoved. De tre gange, Quintana har fuldført et af de store etapeløb, er det blevet til to andenpladser (i Tour de France) og en sejr i Giro d’Italia 2014. Det er svært at komme udenom Quintana som en af de fremmeste favoritter.

Vinderchance 4/6

Alejandro Valverde

Den aldrende spanier formår gang på gang at styre udenom fysiologiens begrænsninger og kan altid trække en solid præstation ud af ærmet. Valverde kommer ikke til at vinde Vueltaen, men det fortæller en del om Movistar-stjernens konstans, at han i sine ni Vuelta España-optrædender kun er sluttet udenfor top fem en enkelt gang. Mentalt har Valverde også hele tiden haft den spanske rundtur for øje og især den første uge giver muligheder for at snuppe en etapesejr eller to.

Vinderchance 1/6

Fabio Aru

Kommer til Spanien som kaptajn på et uhyggeligt stærkt besat Astana-mandskab. Aru kan forvente opbakning fra Vincenzo Nibali og Mikel Landa, selv om man ikke behøver have en phd. i erhvervspsykologi for at se konfliktstoffet slå gnister. Sikkert er det dog, at den 24-årige sardinier ikke er tynget af et hårdt Tour de France, og at ruten i Vueltaen ser ud til at passe ham fint. Aru har to podiepladser i Giro d’Italia og en fjerdeplads i en meget stærkt besat Vuelta som rygstød. Kun enkelstarten taler for alvor imod Arus chancer for succes. Men med mere friskhed i benene ligner Fabio Aru en mand, der kan gøre helvedet hedt for Froome og kompagni.

Vinderchancer 6/6

Mikel Landa

Fik et noget overraskende gennembrud i Giro d’Italia med en tredjeplads samlet og to etapesejre efter aldrig at være blevet bedre placeret end en 28. plads i et stort etapeløb. Derfor ser mange den smilende basker i den tungere ende af Vuelta-favoritkredsen. Hos Astana har ledende sportsdirektør Giuseppe Martinelli dog meldt ud, at rangordenen på holdet entydigt hedder Aru-Nibali-Landa i nævnte rækkefølge. At Landa forlader Astana efter denne sæson taler heller ikke for, at han for alvor får lov at folde vingerne ud, men vil være stækket af taktiske hensyn.

Vinderchance 1/6

Vincenzo Nibali

Tidligere vinder af Vuelta España og med en andenplads i relativ frisk erindring fra 2013. Ikke desto mindre har også Nibali kørt fuldt Tour de France, der tonede ud på en harmonisk node og en flot etapesejr. Internt på holdet er Nibalis stjerne dog støt faldende, og hans dagsorden bliver at balancere de personlige ambitioner om etapesejr med Arus kurs mod Vuelta-tronen. Intrigemagere kan begynde her...

Vinderchance 1/6

Tejay van Garderen

Den store amerikaner nåede akkurat at mænge sig mellem ’De Fabelagtige Fire’ i Tour de France, inden han måtte udgå med sygdom på vej ind i Alperne. Van Garderen var ellers i gang med sit bedste Tour de France nogensinde og tørster efter succes i det spanske, men kommer formentlig til kort i de høje bjerge.

Vinderchance 1/6

Hold i øvrigt øje med

* AG2Rs italienske miniature-mennneske, Domenico Pozzovivo, kommer fuldt restitueret og fokuseret til Spanien Rundt.
* Joaquim Rodriguez har indledt stroferne til karrierens sidste vers og Katusha-kaptajnen kan ikke afskrives som bejler til podiet.
* Sergio Heano. Team Sky gør klogt i at operere med en plan B i tilfælde af et sammenbrud for Chris Froome. Henao har længe lignet en seriøs kandidat til de store etapeløb.
* Rodolfo Torres. 58 kilo fordelt på 1.69. Jeps, en rigtig colombianer, og Torres har da også vundet et par bjergtrøjer i indeværende sæson. Han bliver et spændende bekendtskab.