Fabian Cancellara sprudler forud for årets første forårsklassiker Milano-Sanremo

Det er stadig tidligt på cykelsæsonen, og imens Tour de France-stjernerne langsomt men sikkert er ved at bygge formen op, så er der andre ryttere, som skal ramme topformen fra på søndag. Det er blevet klassiker-sæson, og tempo-kongerne og cykel-krigerne åbner den beskidte kamp i Italien, inden det kulminerer i Belgien i april.

Sidste års klassiker-konge Fabian Cancellara føler, at han har disponeret sine kræfter ideelt.

- Jeg er klar til at udfordre nu. Det er slut med at sidde i feltet og hjælpe de andre. Det er på søndag og de næste fem løb, der gælder. Det er løbene på min liste, og det er dér, jeg vil gøre det godt. Der har været lidt tvivl om min form, men jeg skal være god på én dag, og ikke på tre eller fire dage i træk. Jeg har forbedret mig løbende i Tirreno-Adriatico, lyder det selvtillidsfyldt fra Fabian Cancellara til cyclingnews.com.

Sidste år blev Fabian Cancellara slået af Gerald Ciolek, som også stiller op i år. Den største favorit i år er Peter Sagan, og det er Cancellara enig i, efter han så Sagan i Tirreno-Adriatico, som sluttede i denne uge.

- Jeg synes, at Peter Sagan er den, der har vist mest af alle. Han vandt også. Hvis vi kigger udelukkende på klassikerrytterne, så lagde jeg mærke til, at Philippe Gilbert var god, og Jürgen Roelandts var i god form. Belgierne vil helt sikkert være klar. Sep Vanmarcke var super stærk, vurderer Cancellara.

Team Tinkoff-Saxo stiller op uden Matti Breschel, men med dansk deltagelse i form af Michael Mørkøv, Nicki Sørensen og Christopher Juul-Jensen. Holdet satser dog på succes til Daniele Bennati og Roman Kreuziger, som er i god form efter Tirreno-Adriatico. 

- Jeg kan sige, at Sagan og Cancellara er de store favoritter, men i løbet af Paris-Nice og Tirreno har jeg set en voksende liste af outsidere. Vores kaptajner er Roman Kreuziger og Daniele Bennati. De har, hvad vi har brug for i løbet - masser af erfaring, siger holdets sportsdirektør Fabrizio Guidi.