Matti Breschel skifter fra Tinkoff-Saxo til amerikanske Cannondale-Garmin, hvor han skal holde klassikerfanen høj.

Efter at have kørt under dansk flag i det meste af sine 11 år lange karriere som professionel, skifter Matti Breschel fra og med 2016 til det amerikanske mandskab Cannondale-Garmin.

Den 31-årige dansker har dermed fået sin fremtid på plads, efter det længe har stået klart, at Tinkoff-Saxo ikke ville tilbyde ham en forlængelse af sin hidtidige kontrakt.

Spørgsmålet er da også, om Matti Breschel overhovedet havde lyst til at fortsætte karrieren for det nu stærkt russisk-influerede hold, hvor den tidligere ejer, Bjarne Riis, i foråret blev fyret - og hvor landsmænd som Chris Anker Sørensen samt Michael Mørkøv nu også er fortid.

På Cannondale-Garmin rykker Matti Breschel op i hierarkiet og slipper for den tunge skygge, Tinkoff-Saxo superstjernen Peter Sagan kastede over danskerens kernekompetencer i det meste af denne sæson.

Det er da også en glad og optimistisk Breschel, der kunne offentliggøre nyheden om sin kommende arbejdsgiver.

»Det føles som det helt rigtige valg. Holdet har nogle idéer og visioner for mig, der virkelig er tiltalende. Det bliver fedt at få en rolle både som mentor for de unge, men samtidig også have mere frihed til selv at søge chancen. At få mere frie tøjler til næste år er noget af det, der motiverer mig,« siger Breschel, som får den hollandske brostensbetvinger Sebastian Langeveld ved sin side.

»Vi kan mange af de samme ting, men Langeveld er også på niveau med mig, så det er mere ligeværdigt. Jeg glæder mig faktisk til at køre sammen med Langeveld og se, hvad vi kan lave af ballade i den i de belgiske klassikere,« siger Matti Breschel med et grin.

Også fra holdets side er der tilfredshed med den nytilkomne dansker, der erstatter den nu kontraktsøgende OL-guldvinder Lasse Norman Hansen.

»Matti er et stort talent. Han kommer med både hestekræfter og erfaring til et hold med mange unge ryttere. Han er også i stand til at lave resultater i eget navn. Jeg tror personligt hans talent har været undervurderet i de foregående år og at det vil ændre sig. Jeg er meget spændt på at få ham ind på holdet,« siger Garmin-Cannondales team manager, Jonathan Vaughters, i en pressemeddelelse.

Matti Breschel er i øjeblikket ved at trimme formen frem mod VM, der køres 24. september i amerikanske Richmond. Undervejs i karrieren har Breschel vundet VM-bronze i Italien i 2008 og to år senere blev det til sølv i Australien, da Thor Hushovd på de sidste 50 meter tvang cyklen foran den stærkt kørende dansker.