Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Selvom han selv har valgt ikke at anke sin livsvarige karantæne for doping, så tyder noget på, at Lance Armstrong kan se frem til adskillige retssager i kølvandet på dommen.

Det kan godt være, at Lance Armstrong er populær hjemme i Texas, men andre steder ser man anderledes på den engang så mægtige Tour-vinder.

Flere og flere af Lance Armstrongs modstandere vejrer nu morgenluft. Det gælder blandt andet den britiske avis, Sunday Times, som har lagt sag an mod ham for at få tilbagebetalt millioner, som han vandt i forbindelse med sagen om bagvaskelse, efter at avisen i 2004 havde skrevet om amerikanerens dopingmisbrug.

Armstrong lagde sag an, og efter et forlig indvilligede avisen i at betale ham 370.000 euro. De penge vil avisen nu have igen med påløbne renter og advokatomkostninger.

SCA Promotions har også et udestående med texaneren. De har i løbet af deres tid som samarbejdspartner til Armstrong udbetalt flere millioner dollars i præmiepenge, og dem vil de gerne have igen.

Nike har også igennem flere år været hovedsponsor for Lance Armstrong, og andre, personlige sponsorater, som bryggeriet Anheuser-Busch, cykelproducenten Trek og fitnesskæden 24 Hour Fitness kunne tænkes ligeledes at kræve erstatning.

Ifølge flere amerikanske medier, så har de fleste sponsorer stoppet samarbejdet med den nu livstidsdømte ex-rytter, herunder energidrikmærket FRS og energibarproducenten Honey Stinger samt brilleproducenten, Oakley. Det betyder ifølge Patrick Rische fra Forbes Magazine, at Armstrong går glip af en indtægt på omkring 50 millioner dollars de næste fem år.

Feltet.dk

Andre læser også