Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Caroline Wozniacki er efter sejren i Australian Open det største individuelle danske sportsnavn sammen med Michael Laudrup og Tom Kristensen. Det mener hendes landsmænd i en ny måling.

Hvis hun ikke allerede var der i forvejen, har Caroline Wozniackis meriterende grandslam-sejr endegyldigt sendt hende helt ind i centrum af de danske sportshjerter. Derinde, hvor ellers kun pensionerede legender har adgang.

I en frisk meningsmåling lavet af YouGov for BT og Metroxpress sender et repræsentativt udsnit af befolkningen hende således helt i top blandt de største individuelle danske sportsnavne nogensinde.

Som fodboldguden Michael Laudrup og motorsportsfænomentet Tom Kristensen peger 16 procent af de adspurgte på Wozniacki, og dermed giver trekløveret resten af de eventuelle kandidater baghjul. Tættest på det eksklusive selskab er sejleren Paul Elvstrøm, som otte procent nævner.

LÆS OGSÅ Wozniackis Grand Slam-triumf har kærkommen sidegevinst

»Caroline rangerer blandt de største danske sportsnavne.«

Så langt vil formanden for Danmarks Idrætsforbund, Niels Nygaard, gerne gå, men:

»Den præcise rangering vil jeg vente med at udtale mig om, indtil hun har sluttet karrieren,« skriver han i en sms til BT.

 
Så skete det endelig! Wozniacki har vundet en Grand Slam!
Vis mere

Wozniacki har siden 2008 vundet knap 30 millioner amerikanske dollars i præmiepenge – over 180 millioner danske kroner. Det gør hende til den fjerde mest indtjenende kvindelige tennisspiller i historien Hun er nummer et på verdensranglisten og kan ikke længere klandres for kun at vinde mindre turneringer.

Sidste år triumferede hun sæsonfinalen i Singapore, og i 2018 indledte hun med at vinde årets – og karrierens - første grandslam, Australian Open.

ØVERST I ARTIKLEN KAN DU SE DE FEM BEDSTE BOLDE FRA FINALEN I AUSTRALIAN OPEN

LÆS OGSÅ Caroline Wozniacki skal hyldes i Danmark: Så længe må du vente

Caroline Wozniacki vandt i januar sin største titel til dato, da hun triumferede i Australian Open.
Caroline Wozniacki vandt i januar sin største titel til dato, da hun triumferede i Australian Open. Foto: ISSEI KATO
Vis mere

I Danmark kårer vi de største af de største med en buste i Sportens Hall of Fame. Her finder man allerede ikoner som Anja Andersen, Ole Olsen, Allan Simonsen, Knud Lundberg og selvfølgelig Wozniackis to kompagnoner øverst i hierarkiet, Laudrup og Kristensen.

Man skal have stoppet karrieren for at komme i betragtning, men ifølge formanden for Hall of Fame, Preben Kragelund, står der med al sandsynlighed en plads klar til Wozniacki den dag, hun vælger at lægge ketsjeren på hylden.

»Den første betingelse for at man kan komme i Hall of Fame er, at man har leveret nogle fantastiske resultater inden for sin idrætsgren, og det skal ikke bare være et enkelt resultat. Man skal være konstant, således at man kan sige, at de over en årrække har været fantastisk og leveret fantastiske resultater,« siger han og fortsætter:

»Wozniacki vil kandidere, det er der for mig ingen tvivl om. Hun skal have stoppet sin karriere, før vi ville tage hende op til overvejelse, men hun vil helt sikkert være en af dem, der kommer i spil. Det er ikke sikkert, at hun bare vil blive optaget lige så snart, hun stopper, for vi optager jo kun en om året, så måske hun lige kommer til at vente lidt.«

LÆS OGSÅ Caroline Wozniacki giver nyt liv til næsten-nøgenbillede: Se den danske tennis-darling i minimal badedragt

Dykker man ned i YouGovs tal afslører de, at det især er kvinderne, der er imponeret af Wozniacki. Hele 22 procent har hende som nummer et, mens mændene i højere grad foretrækker Michael Laudrup og Tom Kristensen. Kun 10 procent af dem har tennisdronningen som den største. Til gengæld er hun populær både på tværs af alder, landsdele og det politiske spektrum. Kun hos Ny Borgerlige, hvor bare to procent peger på hende, er hun ikke i kridthuset.

Anderledes er det med Laudrup og Kristensen.

Laudrup er særligt populær i København og blandt de unge, mens Tom Kristensen er det i provinsen, men til gengæld slet ikke hos miljøvenlige partier som Enhedslisten, Alternativet og de radikale.

BT har forsøgt at få en kommentar fra Caroline Wozniacki til YouGovs måling, men hun har ikke ønsket at medvirke.

Andre læser også