____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Fire personer blev mandag hårdt kvæstet under det famøse tyreløb i Pamplona i Spanien. En blev stanget i låret, mens tre andre fik knoglebrud.

Tyreløbet er en del af San Fermin-festivalen, der hvert år afholdes i Pamplona i Spanien.

Festen varer fra den 6. juli til den 12. juli, og hver morgen skydes festen i gang med et tyreløb, hvor 12 tyre slippes løs i byens hovedgade. Foran tyrene løber vovehals, der forsøger at undgå at blive stanget eller nedtrampet af tyrene, men det går ofte galt.

I de seneste 100 år er mindst 15 personer blevet dræbt og utallige kvæstede i løbene, hvor både spanske og udenlandske vovehalse fester i løbet af natten og iklæder sig hvidt tøj og røde tørklæder til morgenens løb.

Tyreløbet i San Fermin blev gjort berømt af forfatter Ernest Hemingway, som beskrev løbet i bogen 'Og Solgen går sin gang', men det stammer efter sigende helt tilbage fra 1300-tallet.

Det sidste tyreløb under San Fermin-festivalen løber af stablen søndag morgen.

Turen for tyrene, der bruger to til fem minutter på at løbe ruten, slutter i tyrefægterarenaen. Tyrene bliver som regel dræbt, når de kommer ind i ringen.