KOMMENTAR

Saxo Bank er færdige i international cykelsport - for nærværende da. Samarbejdet med Oleg Tinkov skulle ikke forlænges, og nu er det så slut efter otte år som en del af verdenseliten.

Det gode spørgsmål er selvfølgelig, hvad det betyder for Bjarne Riis' ønske om at vende tilbage til rampelyset. Og mit bud er, at det ikke kommer til at ændre det store for nærværende.

Jeg har tidligere peget på, at det er usandsynligt, at Bjarne Riis gør comeback næste sæson. Dørene har været lukkede på de hold, hvor han har budt sig til - med løftet om en solid pose Saxo Bank-penge - og rygterne om, at han skulle være parat til at købe Oleg Tinkov ud og genovertage sit tidligere hold ligger realistisk længere ude i fremtiden.

Saxo Bank afviser ikke, at man vil vende tilbage til cykelsporten igen, men at der går et år eller to, før det kunne være aktuelt. Altså rigeligt med tid til, at Bjarne Riis kan finde den økonomi, der er påkrævet.

For faktum er, at Saxo Bank alene ikke er interesseret i at løfte projektet. Man har flere gange givet udtryk for, at det ikke er ønsket at være hovedsponsor for et cykelhold, hvilket også harmonerer dårligt med ønsket om at lave korte aftaler af maksimalt et års varighed.

Så hvis Bjarne Riis reelt er i spil til at overtaget holdet fra Oleg Tinkov om et år, så vil det kræve en partner i den helt tunge klasse. Her taler vi om 60-70 mio. kr. i årlig støtte, og det vil i sandhed være en kanin i elefantstørrelse, hvis en sådan aftale kan hives op af den berømte hat.

Det vil kræve hårdt arbejde at skaffe en sponsor i den kaliber, og her vil Bjarne Riis få brug for tid og hjælp. Tiden er der nok af nu, hvor næste sæson er så tæt på, at det realistisk er umuligt at komme tilbage, og hjælpen kan meget vel komme fra Lars Seier Christensen, der stopper i den daglige ledelse i Saxo Bank ved nytår, og meget vel kan bruge noget af tiden på at pirke til millionærbekendte verden over.

Så Riis' comeback er ikke usandsynligt. Men det vil kræve hårdt arbejde at finde pengene. Og det vil stille Bjarne Riis i præcis samme situation, som han flygtede fra, da han solgte holdet til Oleg Tinkov: i en evig jagt på sponsorkroner, der helt bogstaveligt kan holde hjulene i gang.