KOMMENTAR

Hvis ikke en topklub er klar, så bliver det eventyret. Sådan lød beskeden fra Laudrup-lejren, inden rygterne om en kontrakt i Qatar begyndte at rumstere.

Jeg er med på, at ’eventyr’ her skal oversættes til ’penge’, for det må være den guldrandede kontrakt, der venter, som for alvor udgør den største tiltrækning. Set fra et fodboldfagligt udgangspunkt er der ikke meget, der kan retfærdiggøre et skifte til Qatar. Det er ikke herfra, den moderne fodbold defineres.

Skulle nogen så have ondt bagi, fordi man vælger pengene? På ingen måde. Men Michael Laudrup skal være klar over, hvad det er for en karrierevej, han vælger. Og her er de sportslige ambitioner ikke de vigtigste. Her er det et finansielt eventyr, der trækker, hvilket man naturligvis også noterer rundt om i de europæiske klubber.

At tage turen den vej er betydeligt lettere end at tage turen tilbage til Europa. Michael Laudrup er det største danske fodboldnavn nogensinde. Og når en profil som ham bliver træner, er der også forventninger til, at succesen kan gentages. Det har ikke været tilfældet, selv om der har været store resultater i kortere perioder.

Men sangen om, at Laudrup også har ualmindelig svært ved at være i en klub i bare to sæsoner og har haft lige så vanskeligt ved at forlade klubben i mindelighed, er sunget mange gange. Så mange, så eventyret måske har været den eneste løsning.

Faktum er, at Michael Laudrup ikke gør sig mere attraktiv som europæisk klubtræner med sit skifte. Som landstræner vil han altid være i spil, når Morten Olsen en dag siger fra. Også selv om Michael Laudrup ikke længere er landets største trænernavn efter den nuværende landstræner. Den titel har Kasper Hjulmand overtaget.

Jacob Staehelin er sportschef på BT