Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

KOMMENTAR

Det føles stadig meget mere urealistisk end realistisk, at Brøndbys næste træner skulle hedde John Terry. Men historien, som vi har kendt og hørt rygter om i noget tid, vil tilsyneladende ikke dø.

Tværtimod vokser den, og sent søndag aften gik Mirror-journalisten John Cross så langt som til at publicere, at den pressede Brøndby-formand Jan Bech Andersen angiveligt skulle gå med planen om at gøre vennen John Terry til en kombination af spiller og træner i Brøndby.

Hos bookmakerne gav han på et tidspunkt odds 100 som næste træner i Brøndby, men i dag er John Terry såmænd Danske Spils favorit til jobbet.
Det ville være mere end vildt, hvis Chelsea-legenden vælger den danske Superliga som sin næste arbejdsplads, og han vil næppe finde sin vej til Brøndby for pengenes skyld.

Bevares, Jan Bech Andersen har nok af dem og skal helt sikkert nok betale, men det er formentlig hævet over al tvivl, at Terry i Kina, USA eller et arabisk land kan tjene summer, som Brøndby selvfølgelig ikke skal gå i konkurrence med.

Så det skal være en forelskelse i tanken om at bo en time fra London, in wonderful Copenhagen, og blive en del af vennen Jan Bechs projekt, der trækker. Den del kunne sådan set godt give mening for mig.

Og kunne det være et godt sted at begynde en trænerkarriere for John Terry? Ja, det kunne formentlig være udmærket – udfordringen er da til at få øje på, men jeg gætter også på, at John Terry sagens kunne finde større adresser til at sætte fart på trænerjobbet.

De indikationer, vi står med, er også, at John Terry ikke ser sig selv stoppe fodboldkarrieren til sommer, og derfor giver det mening, at han skulle begynde i en kombineret træner og spiller-funktion i Brøndby.

Hvis altså. Det skal vi virkelig have med igen.

Det ville i så fald betyde, at Brøndby – og det mener jeg under alle omstændigheder, at man skal, hvis man vælger Terry – får brug for en mand med solid trænererfaring rundt om briten. Det bør være en skandinav og giver mig anledning til at minde om de lige så sejlivede rygter fra december om kontakten til norske Dag-Eilev Fagermo fra Odd Grenland.

Hvis altså. Den tager vi lige igen.

Det, vi ved, er, at Jan Bech Andersen havde sine frustrationer over Thomas Frank, og at han nu omsider står med muligheden for at præge sin klub ved selv at vælge den måske vigtigste af alle medarbejdere. Det kunne han godt finde på at bruge til at slå en tone an for sit ambitionsniveau. Og jeg oplever ham som ambitiøs.

Terry ville være en kombination af en drøm og en lottokupon, tror jeg. Kæmpe navn med naturlig respekt, men også totalt uprøvet.

Jeg mener, Brøndby, når klubben vælger den næste træner, har brug for en voksen mand, der mere end noget andet kan sit håndværk, for det skal man kunne, hvis ligaens tredje-/fjerdebedste trup skal vinde et mesterskab senest i 2018.

Andre læser også