Da Barcelona i sommer var på jagt efter en kreativ midtbanetype, var Christian Eriksen med i den håndfuld spillere, der stod i venteposition lige efter Coutinho. Tingene trak ud, og ingen af dem endte med at komme af sted, men kontakten var der, og det vil den komme igen. Christian Eriksen har nået et niveau, hvor han vil være et emne i alle de største klubber, og lige nu er han ikke bare Danmarks bedste fodboldspiller, men også den helt afgørende faktor for, at vi igen har en chance for at komme med til VM i fodbold.

Dette er Christian Eriksens æra, og når vi engang ser tilbage på det landshold, vi har i dag, er det ham, vi først og fremmest vil huske og savne. Lige som Sverige i dag savner Zlatan.

Mod Montenegro var det Christian Eriksen, der udnyttede det lille rum, der opstod på kanten af feltet, hvorfra han sparkede bolden hårdt og præcist ind ved den nærmeste stolpe, sådan som vi efterhånden har set ham gøre dejligt mange gange for både Tottenham og landsholdet. Syv gange har han scoret alene i denne kvalifikation, 11 gange i alt i 15 kampe under Åge Hareides ledelse. Til sammenligning scorede han 6 mål i 57 kampe under Morten Olsens ledelse.

Statistikken fortæller mindst to historier. Dels fortæller den historien om en spiller, der er blevet ældre, har spillet flere kampe på et højere niveau, og som er kommet længere i sin udvikling, end dengang han som en lille genert drengdengang i 2010 kom med for allerførste gang. Han er vokset som fodboldspiller og som et menneske, der nu selv tør tage ordet og ikke nødvendigvis køber præmissen, når en journalist stiller ham et spørgsmål. Han er ikke bare vokset i vores andres øjne, men også i sine egne.

Dels er han kommet ind på et landshold under en landstræner, der giver ham den plads og den tillid, han har brug for.

Soccer Football - 2018 World Cup Qualifications - Europe - Montenegro vs Denmark - Podgorica City Stadium, Podgorica, Montenegro - October 5, 2017 Denmark's Christian Eriksen celebrates scoring their first goal REUTERS/Stevo Vasiljevic
Soccer Football - 2018 World Cup Qualifications - Europe - Montenegro vs Denmark - Podgorica City Stadium, Podgorica, Montenegro - October 5, 2017 Denmark's Christian Eriksen celebrates scoring their first goal REUTERS/Stevo Vasiljevic Foto: STEVO VASILJEVIC
Vis mere

Christian Eriksen fortæller selv om en kultur, der passer ham bedre end den mere strikse under Morten Olsen, og selve spillet er i meget høj grad bygget op, så det passer til netop ham. Åge Hariede giver ham plads ved at skubbe medspillerne væk fra ham, ved at give ham flere spilmuligheder foran sig og ved at skabe større rum til ham selv at spille i.

Mod Montenegro var det hans hug, der gjorde forskellen på to hold, der havde hver deres stjerne og derudover var forholdsvis jævnbyrdige. Montenegro havde Stevan Jovetic med i 20 minutter, og jeg tør dårligt tænke på, hvad han kunne have gjort i det pres, hans holdkammerater etablerede i 2. halvleg. Danmark havde Christian Eriksen med i hele kampen.

Med sejren over Montenegro er Danmark ubesejret i otte kampe på stribe, og vi skal helt tilbage til 2006 for at finde en længere stime Det var dengang, Thomas Sørensen stod på mål, Thomas Helveg var anfører, Thomas Gravesen bestemte over midtbanen, og vi i øvrigt alligevel endte med ikke at kvalificere os til VM i Tyskland. Der håber vi så sammenligningen ophører, for som formen er lige nu, kunne det være ganske sjovt at sende et dansk hold til Rusland.

Åge Hareide har ramt en stil, der virker for den nuværende trup, og han har fundet en opstilling, hvor relationerne fungerer. Ikke nødvendigvis truppen med de største talenter, men den bedste lige nu.

Søndag møder vi Rumænien i en fantastisk kamp i Parken. Danmark er med igen. Det danske landshold og den danske befolkning. Og Christian Eriksen fører an.

SE ALLE HØJDEPUNKTERNE FRA DANMARKS 1-0-SEJR OVER MONTENEGRO HERUNDER.

 
Christian Eriksen bliver match-winner i Danmarks 0-1 sejr ude mod Montenegro.
Vis mere