Her troede man, at svømning var en idræt, hvor disciplin var afgørende.

Vi har vænnet os til, at svømmerne - og her taler vi kvinderne, for det er dem, der er succesfulde - hver gang vinder medaljer og indimellem guld.

De kvindelige svømmere har været fantastisk succesfulde de seneste 10 år og er derfor blevet hele Danmarks kæledægger med Pernille Blume som en suveræn nummer et - især efter hendes guldmedalje ved OL i Rio.

Eliteidræt kræver naturligvis et medfødt talent, en jernhård vilje til at træne disciplineret og en konkurrence-mentalitet, der forstår at slå til, når det gælder allermest. Alt dette har Pernille Blume, hvilket hun har bevist adskillige gange,

Nu ved vi også, at hun er en rebel, der er villig til at gå sine egne vegne. Træffe sine egne beslutninger og gennemføre dem. Det bør hun roses for. Det er enere, der i det lange løb skaber resultater og bliver rollemodeller for en række andre unge atleter. Ganske enkelt fordi de rager op og viser en vilje til at være individualister.

Pernille Blume har dog ikke mødt den store  forståelse for sit 'stunt' i gårsdagens 100 meter løb, hvor hun skulle kvalificere sig til finalen ved EM.

Pernille 'brød' en aftale med sportschefen, sin træner, Team Danmark, ja hele nationen om at svømme stille roligt på den første del for at sætte svømme-speederen i bund, så hun kunne komme i den forventede finale. Men Pernille ville gøre det på sin måde. Hun svømmede for fuld kraft på de første 50 meter. Pernille Blume forsøgte efter al sandsynlighed at slå verdensrekorden på 50 meter, selvom det var et 100 meter løb. Det mislykkedes - og så faldt der brænde ned fra alle sider.

Herfra skal der lyde tak for at tage en kalkuleret chance. Et skulderklap for at følge sin egen intuition. Hun tabte. Hun tabte stort, men det var hendes egen beslutning, og det kan aldrig blive et tab for hele svømme-Danmark.

Pernille Blume er en stjerne - det vidste vi godt. Hun er også en rebel - det ved vi nu. Tak for det.