En pick-up-truck. Smag på automobilbegrebet. Lad associationerne flyde frit. Hvis du minder lidt om mig, så tænker du: Bonderøv, udkants-USA, ku-klux-klan møder (jeg sagde FRIT), folk der jager med automatvåben, trailerparker, denim-overalls, et sparsomt tandsæt og store sydstatsflag.

Sådan. Indrømmet - jeg er fordomsfuld. Derfor giver det mig akut kløe i nakkeregionen, at Fords F-serie truck for 33 år i træk, er USAs mest solgte bil. Og både nummer to og nummer tre på listen er også pick-ups. Hvorfor? Alle køberne kan jo ikke spille banjo og planlægge den næste lynchning! Et hurtigt kig i statistikken viser, at under to procent af USAs befolkning ernærer sig som landmænd på professionelt plan, og over 80 pct. bor i byerne. Så der er en anden forklaring, end at de dækker et reelt automobilt behov for stor frihøjde og et lad.

Første skridt i jagten på svaret er at prøve en pick-up på dens hjemmebane. Låner derfor en Ford F-150 i lufthavnen i Washington D.C. og kører straks ud på landet. Langsomt men sikkert begynder automobilet at give mening. For selvom Ford F-150 ville være et seks meter langt mararidt i Danmark, så er den helt fabelagtig på sin hjemmebane. Den er frihed på hjul, og løser alle tænkelige opgaver. Læs hele historien om den 12 dages Roadtrip her, eller se videoen ovenfor, og få hele svaret på, hvorfor amerikanerne ELSKER deres pick-ups.