Lyt til artiklen

Første udfordring: Velkommen til enhver 4X4’ers iskolde helvede. En lille kilometer motocrossbane bygget til hardcore off-roadmotorcykler. Med 30 cm sne.

Det første der møder øjet på vej ned ad indkørslen til MK Tranens motocrossbane i Strömsnäsbruk udenfor Markaryd i Sverige, er en bakke der er cirka 30 meter høj med en stigningsprocent på plus 15 procent. Dækket af 30 cm frostsne.

Velkommen til testens iskolde helvede. Bakken får mig til at tvivle kraftigt på, om vi nogensinde får bilerne igennem banen. Endnu mindre på, at de kan gøre det på tid. Og det bliver ikke bedre af at se banen fra klubhuset. Den er enhver motocrosskørers drøm, men om man overhovedet kan få et firehjulet køretøj over de spidse bakker er mere end tvivlsomt.

Inden testdeltagerne får muligheden for at bide i skeer med banen, får vores muldyr lov til at prøve banen af og se om vi kan finde en rute gennem labyrinten af stejle hop og dybe huller. Nissan Pathfinder er udstyret med markedets hidsigste snedæk. Firehjulstrækket ryger i 4L for lav udveksling og maskinen får et skud diesel mens den æder sig ind på banens første stejle hop.

Tag med banen rundt i mulddyret, og se hvad testdeltagerne bliver udsat for.

Når banen er på plads rigges testdeltagerne an. Opgaven bliver at gennemføre motocrossbanen på tid, og hurtigste bil vinder testen.