B.T. Sport følger Team Waoo under hele PostNord Danmark Rundt. Vi går med bag kulissen og udkommer dagligt med et friskt afsnit af den serielle dokumentar 'B.T. Backstage - Bjarne Riis og jagten på førertrøjen'.

Se hele dagens afsnit i videoen øverst i artiklen.

Endnu en dag med Team Waoo i PostNord Danmark Rundt feltet er slut. Endnu en dag med rigeligt action. I reportagen kan I se, hvordan Bjarne Riis først og fremmest opildner sit hold til at køre for det unge talent Niklas Larsen, hvis etapen ender i en massespurt. Niklas Larsen er derfor hovedpersonen i tredje afsnit.

Derudover ville Bjarne Riis endnu en gang have sit kontinentalhold til at skabe cykelløbet og køre de andre hold møre på den flade sprinteretape fra Næstved til Vordingborg. Som man har set det utallige gange, når Bjarne Riis har coachet sine hold til Tour de France, opildner han sine ryttere til at sidde sammen hele tiden og styre løbet. I dag var planen, at de skulle angribe i sidevinden, og de skuffede ikke:

Fra 60 kilometermærket og de næste 15-20 kilometer angreb hele holdet, nærmest i samlet flok, igen og igen for at skabe ravage i hovedfeltet. Og i sportsdirektørbilen var Riis selv aktiv over radioen: »Kør, drenge! I har hul... De eksploderer bagved, de eksploderer. Bare bliv ved,« råbte han.

Det lykkedes holdet at skabe hul over flere omgange, men feltet endte alligevel samlet i Vordingborg, selvom det ifølge Team Waoos ryttere var et udmattet felt pga. deres forceringer.

Dagens hovedperson i vores reportage er den unge 21 årige Niklas Larsen, som tidligere har vist gode takter på hurtige afslutninger. En sølvmedalje ved DM sad i frisk erindring, og holdet kørte som pisket for at føre ham frem til massespurten. Til stor skuffelse for ham selv endte han som nummer fem på etapen.

»Jeg havde fantastiske ben i dag, og drengene leverede mig perfekt, men det var, som om jeg ikke troede nok på mig selv. Jeg skal blive bedre til at stole på min hurtighed.«