Æv. Så faldt den nye 'Klovn'-sæson endnu en gang til et usjovt, lidt ligegyldigt niveau.

Hvor seneste afsnit med Franks lesbiske nabokrig var noget af det sjoveste fra Casper Christensen og Frank Hvams hjerner længe, blev afsnit syv, 'Hvil i fred, Mia', godt nok en kedelig omgang.

For det første havde jeg (måske meget naivt) håbet på, at afsnittet på baggrund af titlen ville have gjort det af med Mia.

Jarlen er død, Pivert er død, hvorfor ikke tage røven på seerne og slå Mia ihjel? Det ville vende fuldstændig op og ned på serien, og Mia Lyhne har i forvejen aldrig set så livstræt ud, som hun gør lige nu.

En drøm går i opfyldelse for Silas Holst, da han medvirker i et afsnit af 'Klovn'.
En drøm går i opfyldelse for Silas Holst, da han medvirker i et afsnit af 'Klovn'. Foto: TV2
Vis mere

Selvfølgelig ville de aldrig slå Mia ihjel, men at titlen skulle henvise til et halvhjertet scoretrick fra Caspers side, var i stedet lidt af en halvfesen omgang.

Det er klassisk Casper at have et 'kop-maler-trick', og det er klassisk Frank alligevel at komme til at skrive 'Mia' på sin kop, mens de forsøger at overbevise kvinderne ved bordet om, at de ikke har nogen kærester, men da Mia til sidst opdager, hvad der er sket, har det slet ingen konsekvenser.

Derudover er 'coke'-temaet ikke særlig gennemført.

Som udgangspunkt er det sjovt at lege, at Aqua-Lene render rundt med kokain i sin taske.

Men hvor det i det legendariske 'Klovn'-afsnit 'Godfather og drugs' var en ekstrem leg med liv og død og gruppepres, er det her bare noget, vi griner ad uden større konsekvens, end at Frank og Mia senere i teatret bliver udsat for en form for 'drug-rape'.

Forresten, det giver da ingen mening, at ecstasy-liderlige Frank og Mia pludselig begynder at have sex på tilskuerpladserne midt under en musicalforestilling, uden de bliver smidt ud af salen?

Nå, men så er der også Silas Holst!

Hvis vi fluekneppende holder fast i, at 'Klovn'-universet blander fiktion og virkelighed, så giver det jo slet ingen mening, at Mia Lyhne, der har vundet 'Vild med dans', i 'Klovn' aldrig har mødt Silas Holst før.

Jo jo, selvfølgelig spiller Mia ikke Mia Lyhne, og på den måde giver det mening, det virkede stadig underligt, at hun pludselig blev starstruck over at møde ham.

Af lyspunkter kan nævnes Franks datter, der efterhånden har fundet det rette leje af vred teenager. I starten virkede hun meget skinger, nu giver hendes spil mere mening.

At Frank kommer til at fylde penge i den forkerte solarie-boks, havde jeg faktisk heller ikke gennemskuet i første omgang, så da Silas Holst senere dukker op forbrændt efter en times sol, smilede jeg da over Franks klovneri.

Da Frank og Mia senere forsøger at lære deres børn, at man ikke må mobbe, er Mia Lyhne også god, da hun helt håbløst alligevel kommer til at kalde Silas Holst for en 'lille' sympatisk fyr. Den replik blev ret godt leveret.

Frank Hvam og Casper Christensen har tidligere afsløret, at billedet af Lars Hjortshøjs mongol-mor - der forresten blev brugt alt for lidt i afsnittet - blev bortcensureret af TV2.

Måske det siger det hele: De har ikke turdet/fået lov til at skeje helt ud af hensyn til familien Danmark-segmentet, og derfor ender ugens afsnit som lidt af en forudsigelig ligegyldighed.