Lyt til artiklen

Humøret blandt spillerne på det danske ishockeylandshold var højt, da de mandag eftermiddag mødte pressen en sidste gang inden de tirsdag aften ved VM duellerer mod Letland i en vind eller forsvind-kamp.

»Jeg synes, der er grund til at se med optimisme på den opgave. Med det hold vi stiller med fortjener vi efter min mening at skulle spille VM-kvartfinale på torsdag,« sagde landsholdskaptajn Peter Regin.

HUSK! Du kan følge Letland-Danmark live på BT.dk tirsdag aften fra kl. 20.15

I snakken med BT's udsendte ishockeyreporter lagde han dog ikke skjul på, at respekten for Letland er stor.

»Vi tabte jo 0-3 til dem i åbningskampen ved sidste års VM, men det er en hockeynation, der er meget lig os. På verdensranglisten er vi på samme niveau, teknisk er de dygtige, og så har de en god holdånd.«

Peter Regin er udmærket klar over, at tilskuernes forventninger til den danske præstation er enorme.

»Jeg tror ikke, det faktum vil lægge en dæmper på vores spil. Vi har under VM gjort det så godt, at jeg er overbevist om, at vi kan spille frit. Spiller vi op til vores bedste, sikrer vi os den sejr, vi går efter. Hvad angår mig selv, er jeg ikke nervøs. Det ville jeg til gengæld have været, hvis kampen havde haft betydning for overlevelse i A-gruppen,« sagde Peter Regin, der krydser fingre for, at Danmark for tredje gang i ishockeyhistorien spiller sig frem til en VM-kvartfinale.

»Det vil være fantastisk, hvis det sker. Men danskernes interesse for ishockey er under denne VM-turnering steget markant. Forhåbentlig kan det sætte gang i nogle politiske processer, så man får bygget nogle flere skøjtehaller. Set i et internationalt perspektiv øges chancen for, at vi kan rykke os et niveau opad, hvis der kommer flere spillere i klubberne,« lød Peter Regins slutreplik.