Det kan godt være, at finanskrisen raser, og verden fattes penge.

Men der er stadig personer, der ikke behøver kigge på priserne, når de handler ind.

Milliarderne står i hobetal på bankbogen, og de har formentlig flere penge, en det er muligt at bruge på et liv.

Et kig på det amerikanske magasin Forbes´ årlige opgørelse over verdens rigeste, er det en liste fyldt med gamle kendinge.

Microsoft-stifteren Bill Gates er fast inventar i top ti, men han har de senere år måttet se sig slået af mexicaneren Carlos Slim Helú, der har en anslået personlig formue på ca. 390 mia kr. Carlos Slim Helú har tjent sin formue på bl.a. telekommunikationsindustrien.

Ellers er det personer som investoren Warren Buffet, Amancio Ortega - en af mændene bag den spanske tøjkæde Zara og Aldi-milliardæren Karl Albrecht, der bl.a. pryder de ti øverste pladser blandt verdens rigeste.

Skandinaviens rigeste findes på ottende pladsen, hvor en af hovedaktionærerne i tøjkæden H&M - svenskeren Stefan Persson - kan glæde sig over en personlig formue på anslået 147 mia kr.

Den højest placerede dansker findes er Lego-arvingen Kjeld Kirk Kristiansen. Han er nummer 166 med en anslået formue på 34 mia. kr.

Også Jysk-stifteren Lars Larsen (20 mia kr.) og hovedaktionær Niels Peter Louis-Hansen (8,5 mia kr) i Coloplast, der producerer medicinsk udstyr, er på listen.

Pudsigt nok er Mærsk Mc-Kinney Møller ikke på listen over verdens 1000 rigeste mennesker, selvom vi danskere klart betegner ham som landets rigeste mand.

Men det skyldes, at Forbes baserer listen ud fra personlige formue, og her ser det ikke ud af så meget for Mærsk Mc-Kinney Møller. Men tog man værdien af de firmaer og fonde, som han ejer, ville han kandidere til en plads i top 20 over verdens rigeste.

Opgørelsesmetoden gør f.eks. også, at IKEAs stifter, Ingvar Kamprad, figurerer helt nede som nummer 377 på listen. Han har ikke nogen 'imponerende' personlig formue, men det meste af hans rigdom står placeret i forskellige selskaber.