Tips os. Kender du noget til sagen, har du billeder eller video fra området, så vil BT gerne høre fra dig. Skriv til 1929@bt.dk eller kontakt os på Facebook.

Der er onsdag udbrudt brand i Gigantium i Aalborg. En brandmand er sendt på skadestuen.

Politiet fik anmeldelsen om branden klokken 11:25. Herefter blev folk evakueret fra centeret, der er et stort og fleksibelt idræts- og kulturcenter. I første omgang var meldingen fra myndighederne, at der var tale om en voldsom brand.

»Vi har ikke kontrol over branden endnu, og den er ret voldsom. Der kommer til at gå mange timer med at få den slukket - og så mange timer med efterslukningen bagefter,« sagde vagtchef ved Nordjyllands Politi Henrik Skals til BT.

Han fortalte desuden, at branden var brudt ud i den del af Gigantium, der hedder Gigantium Arena, hvor der afholdes koncerter og sportsarrangementer. Her hører blandt andet Aalborg Håndbold hjemme.

Men omkring klokken 15.25 lyder det, at branden er under kontrol.

'Branden ved Gigantium i Aalborg er nu under kontrol og der udvikles ikke længere giftig røg fra stedet. Derfor ophæves den tidligere udsendte varsel, der berørte området øst for Gigantium herunder Føtex, Universitetet, Da Vinci Parken i Aalborg Øst,' oplyser Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

Branden har dog nået at sætte sine spor på centeret.

»Der er tale om både brand- og vandskader på hallen, der er på 10.000 kvadratmeter. Desuden har de øvrige bygninger i komplekset fået røg- og sodskader, fortæller indsatsleder Anders Brosbøl fra Nordjyllands Beredskab til Ritzau.

Han forventer, at efterslukningen vil tage resten af dagen.

Brandmand sendt på skadestuen

I en opdatering på branden tidligere på dagen lød det fra Nordjyllands Politi, at en brandmand var sendt på skadestuen til 'observation for røgforgiftning', som det skrives.

Foto: Rasmus Skaftved
Vis mere

Det var af den grund, af folk blev evakueret fra stedet.

BTs mand på stedet oplyser, at der er adskillige vogne fra brandvæsenet til stedet ved Gigantium.

»Det hele er overtændt herude lige nu. Hele bygningen er indhyllet i flammer, og de sprøjter vand på konstant, da det ellers bliver alt for varmt,« siger han.

Han fortæller desuden at området er helt afspærret, og der lige nu er to stigevogne, to vogne med tanke og to sprøjtevogne samt en stor mængde politi på stedet.

I en pressemeddelelse fra Nordjyllands Politi lød det, at flere steder bedes folk om at holde sig indenfor.

'Der er i øjeblikket kraftig røgudvikling på stedet. Der er udsendt beredskabsmeddelelse om at personer i området omkring Føtex, Universitet og Da Vinci parken skal holde sige indendøre.'

Men omkring 14.30 blev det oplyst, at der ikke længere blev udviklet giftig røg på stedet, hvorfor folk kunne opholde sig udenfor igen.

Samtidig er en buslinje i området blevet omlagt.

Det vides indtil videre ikke, præcis hvor eller hvordan branden brød ud. Politiet oplyser samtidig, at de ikke kan siges noget om, hvornår slukningsarbejdet er færdigt.

Røgen kan ses fra motorvejen, og politiet anmoder om, at alle fortsætter forbi og ikke nedsætter hastigheden.

Brrand
Brrand Foto: Henning Bagger
Vis mere

Brrand
Brrand Foto: Henning Bagger
Vis mere

Brrand
Brrand Foto: Henning Bagger
Vis mere

Brrand
Brrand Foto: Henning Bagger
Vis mere

Opdateres...