Ikke alle snorklipninger må være lige spændende, når man har gjort det i tilpas mange år og ved, at man skal fortsætte til den dag, man dør.

Men dagens snorklipning ved Limfjorden hører nok til en af de sjovere for kronprins Frederik.

Ingen stive smil og formelle håndtryk. I stedet var det en uddannet frømand fra Søværnets frømandskorps i  sit rette element og strålende humør, der havde lagt nystrøget jakkesæt og slips for en stund for i stedet at hoppe i en dykkerdragt.

Se alle billederne fra dykkerturen her

Iført heldragten plaskede han uden tøven og med stor begejstring ned i det iskolde Sallingsund ud for Glyngøre for at indvie Nordeuropas største dykkerpark Salling Aqua Park og bagefter klippe en snor af tang over. Den nye dykkerpark består af et stort, afgrænset hav-område med en masse sænkede vragdele på havets bund og et videnscenter.

- Det var årets dyk. Det gik fantastisk. Kronprinsen er jo en habil dykker, fortæller en ovenud begejstret projektleder for den spritnye dykkerpark, Jan Opstrup, som selv dykkede med.

- Når man som jeg har været instruktør i 25 år, kan man godt se, når folk kan deres kram. Og det kunne han, tilføjer han.

Specialsyet tørdragt


Anledningen var den officielle åbning torsdag 16. maj af Salling Aqua Park, Nordeuropas største dykkerpark, hvor kronprins Frederik som led i indvielsen havde sagt ja til at udforske havets bund, 20 meter hvor det var dybest, og se på gamle skibsvrag, krigsefterladenskaber, en kampvogn, svensk minestryger, 4000 tons granit, og hvad der ellers er blevet sænket ned i dybet.

Se alle billederne fra dykkerturen her

Her spenderede han 41 minutter, før han igen kom op til havets overflade.

- Kronprinsen var begejstret og syntes, det var et fantastisk projekt. Han var meget positiv og super oplagt, fortæller en glad Jan Opstrup.

Den tidligere frømand var iført en helt ny, specialdesignet tørdragt fra den lokale butik i Glyngøre, som han bagefter fik lov at beholde i gave til fremtidige royale dykkerture.

Fakta:
Salling Aqua Park er et afmærket område - Nordeuropas største dykkerområde - hvor en masse ting og sager er sænket ned på havets bund, herunder en kampvogn, svensk minestryger, betongrotte og 4000 tons granit. Hensigten er at skabe et område, som dykkere kan uddanne sig i og for at forbedre miljøet i Limfjorden. Allerede nu har det tiltrukket torsk, hummere, taskekrabber og adskillige tangarter.