Turkish Airlines-flyet, som styrtede ned under landing i Amsterdam, blev angiveligt repareret flere gange inden ulykken.

Det tyrkiske passagerfly, som i går forulykkede nær Schiphol-lufthavnen i Amsterdam, blev formentlig repareret to gange i ugen op til ulykken.

Ni mennesker mistede livet i ulykken, heriblandt de to piloter, og seks passagerer er stadig i livsfare, mens 25 andre er hårdt såret. Årsagen til styrtet er fortsat ikke kendt, men de sorte bokse skal nu undersøges for at se, om de kan hjælpe med et svar.

De ni dræbte var fem tyrkiske statsborgere og fire amerikanere, siger de hollandske myndigheder.

Ifølge tyrkisk CNN blev Boeing 737-flyet taget ud til reparation den 18. februar, da piloterne meldte om en fejl på en af vingeklapperne, der hjælper til med at løfte flyet, når det letter, og som bremser det ved landing.

Den 23. februar begyndte en lampe at lyse på hovedalarmsystemet umiddelbart inden, at flyet skulle lette med kurs mod Madrid. Piloterne valgte at afbryde turen, og det blev taget ud til reparation.

Senere på dagen blev det imidlertid sat i drift igen, efter at de berørte dele var blevet udskiftet.

Turkish Airlines har foreløbig ikke kommenteret oplysningerne. Efter ulykken i går blev det oplyst, at flyet gennemgik et sikkerhedstjek 22. december sidste år.

/ritzau/AFP