Find dig i hvad som helst - eller find dig i Ekstra Bladet. Tidligere redaktør og medlem af chefredaktionen på Ekstra Bladet, Claes Kastholm Hansen, må nu et halvt år efter hans fatale druktur på Ekstra Bladet, finde sig i et civilt søgsmål fra en tidligere kollega.

Det er en 36-årig kvindelig billedredaktør på Ekstra Bladet, som har stævnet Claes Kastholm Hansen for sexchikane, fordi han under en voldsom rus krævede seksuelle ydelser af af hende og andre af avisens kvindelige medarbejdere i et særdeles direkte sprogbrug og håndelag.

Drukskandalen, der kostede samfundsrevseren en øjeblikkelig opsigelse, fandt sted den 23. august sidste år, da han mødte op på avisen for at skrive dagens lederartikel.

Da Claes Kastholm Hansen ikke kunne få sin seksualdrift tilfredsstillet, luftede han en anden utilfredshed på en kollegas kontor.

Han forrettede hele sin nødtørft på Poul Høst Madsens - bedre kendt som Gamle Madsen - kontor, og sparede toiletpapiret til gardindekoratørens store fortrydelse. At det lige gik ud over Gamle Madsen sofa, skrivebord og gardiner skyldes angiveligt en uenighed omkring avisens holdninger i en række lederartikler.

Hverken Claes Kastholm Hansen eller den kvindelige billedredaktør ønsker at kommentere det civile søgsmål, og Dansk Journalistforbund, som har stillet en advokat til rådighed for kvinden, ønsker heller ikke at kommentere sagen.

I følge B.T.s kilder er der to grunde til sagsanlægget.

For det første har kvinden lidt en anselig psykisk belastning ved den seksuelle overfusning fra chefen, og hun var længe sygemeldt efter skandalen og fik psykologhjælp.

Men det skulle i særdeleshed også være Claes Kastholm Hansens fortolkning af den fatale aften, som han i øvrigt ikke erindrer.

I et interview med Berlingske Tidende den 24. oktober betegner Claes Kastholm Hansen episoden som "en lykkelig katastrofe", og han giver sine tidligere medarbejderne på Ekstra Bladet denne sang med på vejen:

"Det siger sig selv, at jeg gerne ville have været den oplevelse foruden, men jeg er også udstyret med en driftsmæssig tilbøjelighed til at sætte tingene - og mit eget liv - i de rette proportioner. Jeg har jo ikke gjort andre ondt - højst mig selv.

Hvis man kender mediernes og kunstens miljø, så er det altså ikke nogen enestående episode. Når den fik et så fuldstændig mareridtsagtigt forløb, som jeg i dag stadig ikke forstår, så var det jo, fordi der ikke var nogen ordentlige mennesker til stede på Ekstra Bladet den nat, der kunne have hjulpet mig. Der var ikke tale om en fuld mand. Der var tale om en mand med en patologisk rus, en ekstrem forgiftning, der kan være livsfarlig. Jeg kunne være død af det."

Og som han senere i artiklen udtrykker det:

"Der var nogle meget små, sølle mennesker, der benyttede anledningen. Anderledes kan det ikke være. Lad ham gå planken ud!"

Claes Kastholm Hansen gik selv planken ud, og med det civile søgsmål for sexchikane riskikerer han nu også at skulle stå til ansvar og betale for eskapaden.

Den kvindelige medarbejder kræver i følge B.T.s oplysninger 40.000 kroner i erstatning. Hvis ikke de to partere indgår et forlig, skal sagen afgøres af en dommer i byretten.