En ny sag om mulig sexchikane og lidt for nærgående kropsundersøgelse fra en mandlig sikkerhedsvagt i security’en i Københavns Lufthavn mod en kvindelig flypassager bliver nu behandlet.

Bt.dk erfarer, at den krænkende adfærd, som en australsk kvinde hævder sig udsat for, er blevet anmeldt til Københavns Politi, ligesom den australske ambassadør i Danmark som følge af kvindens beskrivelse har foranstaltet et møde med ledelsen i lufthavnen i næste uge.

Den nye sag kommer i halen af, at journalist Anne Lea Landsted i et debatindlæg i Politiken for nylig har beskrevet, hvordan hun er blevet udsat for krænkende kropsvisitering i sikkerhedskontrollen, hvorefter også tv-journalist Michèle Bellaiche er stået frem og har fortalt om tre tilfælde af lignende seksuel chikane.

»Jeg blev i fuld offentlighed befølt på mine bryster og derefter også forulempet ved at blive befølt mellem mine ben i pubes-området,« skriver den australske kvinde JM i en email-korrespondance, som bt.dk er i besiddelse af.

Kvinden, som passerede gennem sikkerhedskontrollen i kørestol, beskriver, hvordan hun siden flere gange har kontaktet ledelsen i lufthavnen og politiet for at få dem til at tage affære.

Hun har også taget kontakt til den australske ambassade i Danmark og den danske ambassade i Australien og Singapore og er netop nu i gang med at finde en dansk advokat, der vil repræsentere hende, hvis politianmeldelsen munder ud i en strafferetlig sag.

For den krænkende episode, som hun kalder seksuelt overgreb og som fandt sted den 10. maj, har gjort hende så oprevet og dårligt tilpas, at hun stadig er hårdt mærket af det. Det ligger hende på sinde at få stillet den mandlige medarbejder, som hun mener sexchikanerede hende på det groveste, til ansvar.

»Overgrebet har efterladt mig helt knust. Og det gør det ikke bedre, at lufthavnen åbenbart ikke ønsker at tage min henvendelse seriøst. Den ene medarbejder dækker over den anden. Vedkommende, som dækker over sin kollega, ville ikke opgive sit navn, men jeg har personalenummeret,« skriver JM og gengiver det femcifrede tal, som hun og hendes mand har noteret.

Få minutter efter kvinden blev sikkerhedskontrolleret, henvendte hun og hendes mand sig ved SAS’ skranke og til myndighederne i lufthavnen for at klage.

Derfor mener hun, det er absurd, at hun senest har fået som svar fra lufthavnens sikkerhedsafdeling, at overvågningsbåndene fra video’en i security’en den pågældende dag er blevet slettet.

»Politiet siger, at hvis der er blevet rapporteret en hændelse som denne, så er det ulovligt at slette båndene. Så jeg er ikke i tvivl om, at lufthavnen gør alt for at dække over, hvad der skete,« skriver hun.

Pressechef Søren Hedegaard Nielsen bekræfter, at kvinden har indgivet en klage. Og understreger, at han ikke kan kommentere på en konkret sag.

»Men jeg kan sige, at den bliver behandlet lige efter bogen. Præcis som vi gør med alle andre sager,« siger han.