Groteske scener i Gilleleje: 'Nå, Jørgen, der røg din båd'

Jan Wulff Møller troede knap sine egne øjne, da han fredag stod og kiggede ud over Gilleleje Havn, da stormfloden ramte.  

- Det var grotesk at stå at se på. Store både på 10-12 tons drev bare rundt i havnen og smadrede ind i alt. Bådejere stod bare inde på land, og så trist på. 'Nå Jørgen. Der røg din båd,' lød det fra en og kort efter 'Ja, der røg din så også'. Folk kunne jo intet gøre. Det var ikke særligt rart, at stå og se på, siger han.

Se billederne: Så voldsomme er ødelæggelserne i havnen i Gilleleje

Jan Wulff Møller er indehaver af Dansk Yacht Import og til hans held blev ingen af hans både umiddelbart ramt, idet de ligger i forskellige havne rundt i området. Som bådimportør har han stort kendskab til bådpriser og vurderer, at der alene i Gilleleje var båd-skader for et tocifret millionbeløb. 

- Min vurdering - ud fra det jeg så - er at der i hvert fald er blevet ødelagt lystbåde for 15-20 millioner kroner i havnen. Og nogle af de her folk har jo ingen forsikring, så det er jo simpelthen så forfærdeligt for dem.

Læs også: Her ligger bådene hultur til bulter - og forsikringen dækker IKKE

Derudover kommer alle skaderne på havnen.

- Alt blev jo smadret, så det tør jeg slet ikke vurdere. Selv betonmolerne blev jo smadret af de store både, der bare rev alt fra hinanden.   

Se billederne: Så voldsomme er ødelæggelserne i havnen i Gilleleje

Læs også: